Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Suomalaiset saivat rahoilleen korkeinta korkoa 14 vuoteen

Kohonneet korot saivat suomalaiset laittamaan rahojaan korkeampikorkoisille tileille.

Erilaisten talletustilien väliset korkoerot ovat kasvaneet korkojen noustua, kertoo Suomen Pankki. Vuoden 2023 lopussa määräaikaistalletuskannan keskikorko oli 2,70 prosenttia ja sijoitustalletuskannan keskikorko 2,46 prosenttia. Yön yli -talletusten, joihin kuuluvat esimerkiksi käyttötilit, keskikorko oli 0,46 prosenttia.

Suomalaisten kotitalouksien talletuskannan keskikorko oli vuoden lopussa kokonaisuudessaan 1,18 prosenttia, kun se vuosi takaperin oli 0,21 prosenttia. Edellisen kerran keskikorko oli korkeampi vuonna 2009.

Suurin osa rahoista yön yli -tileillä

Nousseet korot ovat houkutelleet suomalaisia siirtämään rahoja korkeampikorkoisille tileille. Suomen Pankki kertoo, että kotitaloudet siirsivät viime vuonna määräaikaistileille 7,3 miljardia euroa ja sijoitustalletustileille hieman yli kaksi miljardia euroa.

Kokonaisuudessaan kotitalouksien talletuskanta kuitenkin supistui yli kolme miljardia euroa 108,7 miljardiin euroon vuoden 2023 aikana. Vuoden lopussa 65 prosenttia kotitalouksien talletuksista oli yön yli -talletustileillä.
 

Lisää aiheesta "Oma talous"