Lehti suomalaiselle sijoittajalle

– Mandatum Life altistuu liiketoiminta-alueistamme vahvimmin pääomamarkkinoiden heilahteluille, konsernijohtaja Torbjörn Magnusson toteaa. Kuva: Olli Häkkinen, Sampo Group

Sammolta odotuksenmukainen tulos – If teki tulosta

Vakuutusmarkkinoilla tehtiin tulosta muutoin vaikeana keväänä. Koko konsernin tulos kutistui vuodentakaisesta mutta ylsi odotettuun.

Koko Sampo-konsernin tulos oli odotustenmukaisesti selvästi pienempi kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana. Toisen kvartaalin kutistui lähes neljänneksen: 428 miljoonasta 330 miljoonaan euroon. Koko puolivuotiskaudella pudotusta oli peräti 45 prosenttia.

Konsernin tulos ennen veroja oli toisella vuosineljänneksellä 407 miljoonaa euroa, kun konsensusennuste oli 410 miljoonaa. Inderes tosin odotti selvästi enemmän – jopa 455 miljoonaa euroa – ja perusteli positiivisempia odotuksia sillä, että markkina oli Inderesin mukaan selvästi aliarvioinut konsernin emoyhtiön sijoitustuotot ja Ifin vakuutusteknisen tuloksen.

Ifin tulos ylsikin lievästi konsensusennusteiden yläpuolelle: sen tulos ennen veroja oli 254 miljoonaa, kun ennuste oli 250 miljoonaa. Inderes oli ladannut suurimmat odotukset juuri tähän koronakevään pienentyneiden vahinkomäärien vuoksi ja ennustanut tulokseksi peräti 278 miljoonaa. Ifin tulos oli toisella kvartaalilla 5 prosenttia parempi kuin vertailujaksolla, mutta koko puolivuotiskauden osalta tulos jäi viime vuodesta vielä 13 prosenttia.

– Nykyisten liiketoimintojemme toisen vuosineljänneksen kehitystä tarkastellessa huomionarvoista on se, että If raportoi entuudestaankin erinomaisen vakuutusteknisen tuloksensa kohentuneen vielä edelleen. Liiketoiminta oli vakaata ja positiivinen maksutulokehitys oli hyvässä suhteessa vahinkoinflaatioon, Sammon konsernijohtaja Torbjörn Magnusson kommentoi mennyttä kvartaalia yhtiön tiedotteessa. 

Magnusson nostaa esiin myös Topdanmarkin ja Nordean, joista ensimmäiseksi mainittu on konsernijohtajan mukaan jo toipunut vaikeasta vuosineljänneksestään ja Nordeankin tulokset ovat hänestä rohkaisevia.

Mandatum Lifen tulos ennen veroja jäi hieman konsensusennusteiden alapuolelle toisella vuosineljänneksellä, mutta yhtiön laaja tulos osoittaa sen hyötyneen markkinoiden noususta.

– Mandatum Life altistuu liiketoiminta-alueistamme vahvimmin pääomamarkkinoiden heilahteluille. Samalla Mandatum myös hyötyy eniten osakemarkkinoiden noususta, kuten nähtiin vuoden toisella neljänneksellä Mandatumin laajan tuloksen noustua 234 miljoonaan euroon, Magnusson kertoo tiedotteessa.

Lähde: Sampo-konsernin puolivuosikatsaus

Sampo sijoittajille

Sampo ja RMI tekivät ostotarjouksen englantilaisesta vahinkovakuutusyhtiöstä Hastings Groupista

Sampo haluaa laajentaa toimintaansa yhdelle Euroopan suurimmista henkilöasiakkaiden vahinkovakuutusmarkkinoista.  Sammon 70 prosentin hankintaosuuden arvo vahinkovakuutusyhtiöstä olisi noin 1,29 miljardia euroa.

Lue lisää

Lisää aiheesta:

Sampo oli toukokuussa Nordnetin ostetuin kannoillaan Telia ja Cargotec

Markkinaheilunta leikkasi kunnon siivun Sammon tuloksesta

Sampo piti pintansa haasteista huolimatta – voitonjakopolitiikka meni uusiksi ja osinko laskee

Lisää aiheesta "Markkinat"