Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Inderes: Nokia tarvitsee suurempaa muutosta

"Toimitusjohtajan vaihdos ei tule suurena yllätyksenä, sillä Nokian kasvaneet haasteet ja pettymykset ovat luoneet painetta suurempien muutosten toteuttamiselle yhtiössä." Video: Mitä johtajan vaihdos tarkoittaa osakkeenomistajan kannalta.

Inderesin aamukatsauksessa analyytikko Mikael Rautanen toteaa, ettei toimitusjohtajan vaihdos tule suurena yllätyksenä.

– Nokian kasvaneet haasteet ja pettymykset ovat luoneet painetta suurempien muutosten toteuttamiselle yhtiössä. Lisäksi Nokia on siirtymässä mittavan fuusion läpiviennin jälkeen strategiassaan uuteen kehitysvaiheeseen, mikä vaatii uutta näkökulmaa myös johtoon. 

– Suhtaudumme positiivisesti toimitusjohtajavaihdokseen, sillä nykyisessä tilanteessa Nokia tarvitsee suurempaa muutosta, joka lähtee johdon uudistamisesta. Samalla uutinen vahvistaa aiempaa arviotamme siitä, että yhtiöllä on muitakin kuin pelkästään väliaikaisia ongelmia. Nokia on toistaiseksi vakuuttanut sijoittajille sen haasteiden olevan tilapäisiä.

Inderes ennustaa, että Nokiassa tullaan uuden johdon alaisuudessa toteuttamaan isoja rakenteellisia uudistuksia ja säästötoimenpiteitä, joilla luodaan perustaa pitkällä aikavälillä terveelle liiketoiminnalle.

– Markkinoilla on tähän asti vallinnut odotus, että yhtiön tulos ja kassavirta kääntyisivät selkeästi paremmaksi vuodesta 2021 alkaen. Näitä odotuksia joudutaan todennäköisesti siirtämään jälleen pidemmälle tulevaisuuteen.

Videolla analyytikko Mikael Rautanen pohtii, mitä johtajan vaihdos tarkoittaa osakkeenomistajan kannalta. (Kesto 1:59)

 

Lisää aiheesta:

Nokia nappasi toimitusjohtajan Fortumista - Rajeev Suri lähtee

Nokian Suri: Tämä on asteittaisen parannuksen vuosi – osinkoa luvassa aikaisintaan ensi vuonna

Nokialle kymmeniä uusia 5G-sopimuksia - kilpailijat silti edellä

 

Lisää aiheesta "Markkinat"