Lehti suomalaiselle sijoittajalle

– Päätös jättää Fortum ei ollut helppo, Pekka Lundmark totesi yhtiön tiedotteessa.

Nokia nappasi toimitusjohtajan Fortumista - Rajeev Suri lähtee

Rajeev Suri lähtee ja Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark siirtyy Nokialle vastaamaan 5G-aikakaudelle siirtymisestä.

Fortum Oyj:n toimitusjohtaja Pekka Lundmark ilmoitti varhain tänä aamuna siirtyvänsä toisen yhtiön toimitusjohtajaksi viimeistään elokuun 2020 lopussa.

– Päätös jättää Fortum ei ollut helppo – onhan Fortum ja koko Euroopan energiamarkkina tällä hetkellä erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa. Minulle tarjottu tilaisuus oli kuitenkin liian houkutteleva ohitettavaksi, Pekka Lundmark totesi yhtiön tiedotteessa.

Alle tunnin kuluttua tästä ilmoituksesta Nokia kertoi nimittäneensä Pekka Lundmarkin uudeksi toimitusjohtajakseen ja yli kymmenen vuotta Nokiaa ja Nokia Siemens Networksia luotsanneen Rajeev Surin jättävän tehtävänsä. 

– Olen tyytyväinen, että Pekka on sopinut tulevansa Nokialle hetkellä, jossa Alcatel-Lucentin hankinta on takanamme ja 5G:n maailma edessämme, Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, sanoi yhtiön tiedotteessa.

– Hänellä on vankkaa kokemusta johtotehtävistä ja omistaja-arvon luomisesta isoissa B2B-yrityksissä, laaja-alaista kokemusta televiestintäverkoista, teollisuuden digitalisaatiosta sekä tärkeistä markkinoista, kuten Yhdysvalloista ja Kiinasta. Johtajana hänen painopisteenään ovat olleet strategian selkeyttäminen, operatiivisen toiminnan parantaminen sekä vahvan taloudellisen tuloksen luominen, Siilasmaa jatkoi.

– Olen vakuuttunut siitä, että Nokia on asemoitu hyvin 5G-aikakaudelle, ja tavoitteenani on varmistaa, että lunastamme lupaukset asiakkaille, työntekijöille, osakkeenomistajille ja muille sidosryhmille, uusi toimitusjohtaja Pekka Lundmark vakuutti.

Nokian tiedotteen mukaan Rajeev Suri oli aiemmin antanut yhtiön hallituksen ymmärtää, että hän harkitsee tehtävänsä jättämistä jossain vaiheessa tulevaisuudessa edellyttäen, että selkeä suunnitelma seuraajan osalta on olemassa.

– Lähden yrityksestä uskoen vahvasti, että paluu parempaan tuloskehitykseen on näköpiirissä ja tuntien ylpeyttä siitä, mitä olemme saavuttaneet. Pekka on loistava valinta Nokialle. Odotan sujuvaa yhteistyötä hänen kanssaan siirtymäkauden aikana ja toivotan hänelle menestystä hänen uudessa roolissaan, Suri totesi.

Suri jättää toimitusjohtajan tehtävät elokuun lopussa ja jatkaa Nokian hallituksen neuvonantajana vuoden vaihteeseen asti.

 

CV - Pekka Lundmark

Syntynyt 1963

Kansalaisuus: Suomi

Diplomi-insinööri, Teknillinen korkeakoulu, teknillisen fysiikan laitos, 1988

Naimisissa, kolme lasta

Ammatillinen kokemus

Fortum, toimitusjohtaja, syyskuu 2015 -

Konecranes, toimitusjohtaja, 2005 - 2015

Konecranes, varatoimitusjohtaja, 2004 - 2005

Hackmann, toimitusjohtaja, 2002 - 2004

Startupfactory, toimitusjohtaja, 2000 - 2002

Nokia, erinäisiä johtotehtäviä, 1990 - 2000

Lisää aiheesta:

Inderes: Nokia tarvitsee suurempaa muutosta

Nokia pyörii huhumyllyssä

Nokian Suri: Tämä on asteittaisen parannuksen vuosi – osinkoa luvassa aikaisintaan ensi vuonna

Nokialle kymmeniä uusia 5G-sopimuksia - kilpailijat silti edellä

Fortum paransi tulostaan viidenneksen - Uniper toimi veturina

Lisää aiheesta "Markkinat"