Kurssit sopivat niin konkarille kuin aloittelijalle.
Osakesäästäjien koulutusvastaava Svenne Holmström kertoo syksyllä aloitetun yhteistyön kansalaisopistojen kanssa sujuneen mainiosti.
– Uusia paikkakuntia tulee mukaan koko ajan ja tavoitteemme on, että koulutusta on tarjolla koko maan kattavasti. Tällä hetkellä koulutusta saa jo 18 eri paikkakunnalla.
– Tämä on laajuudessaan aivan ainutlaatuinen projekti ja suunnitelmiin kuuluu myös verkkokoulutuksien ja webinaarien tuottaminen. Lisäksi tarjoamme yhteistyötä myös muille oppilaitoksille kuin kansanopistoille.
Tavoite on peräti 2000 henkilön kouluttaminen vuosittain.
– Näemme koulutustoiminnan erittäin tärkeänä ja panostamme tähän paljon. Tällä hetkellä peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa ei opeteta sijoittamista lainkaan. Tietoa saavat yleensä vain kaupallisen alan opiskelijat.
Kurssit sopivat niin konkarille kuin aloittelijalle
Kurssit koostuvat kuusi iltaa kestävästä peruskurssista ja neljä iltaa vievästä jatkokurssista. Opinnot sopivat yhtä hyvin vasta-alkajille kuin konkareillekin.
– Kokenutkin sijoittaja voi saada kurssilla uusia yllättäviäkin näkökulmia muun muassa siitä, miten riskit käyttäytyvät ja miten niitä voi hallita.
Kaikki osallistujat saavat sähköisessä muodossa laajan 175-materiaalin ja koulutuksen sisältö on tarkkaan konseptoitu.
– Lähtökohta on ammattimainen. Käytännössä, jos osallistut kolmena iltana kurssille Hangossa, voit mennä kuuntelemaan seuraavat luennot toiselle paikkakunnalle, kunhan olet ilmoittautunut mukaan molempiin.
– Kouluttajiemme osaamista ja materiaaleja päivitetään koko ajan eli heti, kun esimerkiksi lainsäädäntö muuttuu, kurssien sisältö on ajan tasalla.
Kurssien sisältö on suunniteltu vastaamaan niihin kysymyksiin, joita usein pohditaan vasta pankkien sijoitusneuvonnassa.
– Nyt asiakkaalla on jo perustiedot valmiina mennessään pankkiin ja sijoitusneuvonnassa voidaan keskittyä sopivan tuotteen etsimiseen.
Tällä hetkellä oppia saa suomeksi ja ruotsiksi.
– Eikä mikään estä englanninkielisen opetuksen aloittamista, kunhan sopiva kouluttaja löytyy.
Kouluttajina toimivat Osakesäästäjien aktiivit
– Tässäkin mielessä kurssien taso on kova. Kouluttajat ovat käytännössä kokeneita sijoittajia, entisiä tai nykyisiä rahoitusalan ammattilaisia, tai muuten vain osaavia sijoittajia. Heidän osuutensa koulutuksen käynnistämisessä on ollut merkittävä ja meillä on nyt jo 31 kouluttajaa kentällä.
Koulutuksen hinta vaihtelee noin 40-60 euron välillä ja se pyritään pitämään mahdollisimman alhaalla.
– Osakesäästäjien tavoitteiden mukaan: Vaurastuminen kuuluu kaikille. Koulutuksen hinta ei siis saa olla este osallistumiselle. Uskon, että näin ammattimaista koulutusta ei tähän hintaan saa mistään muualta. Nyt toivomme vain, että mahdollisimman moni tarttuu tähän tilaisuuteen.
Lisätietoja kansalaisopistojen kanssa järjestettävistä kursseista:
Peruskurssi Peruskursseilla käsitellään sijoittamista ja sijoitussuunnitelman laatimista. Mihin tuottojen saaminen perustuu ja millaisia tuotteita on. Lisäksi tuotteiden hyödyntämistä ja riskien hallintaa käsitellään käytännönläheisesti, mutta asiantuntevasti. Etenkin riskin ymmärtämiseen panostetaan paljon, sillä riski on myös työväline vaurastumiseen.
Jatkokurssi Tämä kurssi suuntautuu peruskurssin suorittaneille ja sijoitusosaamisen syventämisestä kiinnostuneille. Kurssista saa eniten irti, kun sinulla on ennakko-osaamista ja kokemusta sijoittamisesta. Iltojen teemoja ovat sijoitussalkun rakentaminen ja salkunhallintaa, tunnuslukuja rahastosijoittajan avuksi, korkosijoittaminen ja korkorahastojen tuottoajurit sekä verojen suunnittelu.