Aprillipilat liittyvät usein rahaan. Keppostelu huhtikuun ensimmäisenä on medioiden mielipuuhaa, mutta ne joutuvat välillä itsekin pilailun uhreiksi.
Medioita hämäsi ainakin pörssiyhtiö SRV:n aamuinen tiedote vuoden 2014 aprillipäivänä. Rakennusyhtiö kertoi Kalasatamaan vireillä olleen Redi-kauppakekuksen rakennukseen suunniteltavan maailman korkeinta majakkavaloa, joka loistaisi merelle 134 metrin korkeudesta. Niin ollen se olisi metrin korkeampi kuin maailman suurin majakka Jeddah Light Saudi-Arabiassa.
Asiasta uutisoivat sekä STT että Yleisradio, joka tuolloin ei ollut STT:n asiakas. Iltapäivän puolella SRV korjasi asian uudella tiedotteella.
Voltswagen ei toteudukaan
Helsingin Sanomat kertoi aprillipäivän aattona tänä vuonna, ettei autonvalmistaja Volkswagen olekaan muuttamassa nimeään Yhdysvaltain markkina-alueella sähköautoihin viittaavasti Voltswageniksi, kuten yhtiö edellispäivänä tiedotti.
Hesari viittasi uutistoimisto Reutersin ja Wall Street Journalin lähteisiin, joiden mukaan Volkswagenin hetkeksi julkaisema tiedote oli markkinointitemppu, jolla markkinoidaan yhtiön uusia sähköautomalleja Yhdysvalloissa. Volkswagenin tiedottaja myönsi, että kyseessä oli ”ennenaikainen aprillipila” ja osa sähköauton markkinointikampanjaa. Nimenmuutoksesta ehtivät uutisoida muiden muassa USA Today, CNN ja CNBC.
SEC haastoi itsensä oikeuteen
Yhdysvaltain arvopaperimarkkinavalvoja SEC julkaisi vuoden 2007 aprillipäivänä tiedotteen, jonka mukaan se alkaa vaatia listayhtiöitä julkaisemaan hallituksissaan istuville julkkiksille ja urheilutähdille maksetut palkkiot.
Tiedotteessa Katie Couric provision –säännöstä kertoi kaksi keksittyä SEC:n virkailijaa. Tiedotteen mukaan SEC oli myös haastanut itsensä oikeuteen jo asian valmisteluvaiheessa sekä säästääkseen aikaa että varmistaakseen pääsevänsä oikeusjutussa voittajan puolelle. Arvopaperimarkkinoita valvovan elimen suunnitelmista kertoi muiden muassa The Wall Street Journal.
Wall Streetilla pilailtiin jo 1925
Wall Streetin osakevälittäjiä yritettiin huijata jo 1925, kun useisiin suuriin meklaritaloihin tulleissa puhelinsoitoissa annettiin poikkeuksellisen suuria toimeksiantoja. Meklarit kuitenkin tunsivat oikeiden asiakkaidensa puhelinäänet, joten soitot paljastuivat pilapuheluiksi.
Tanskan keskuspankki julkaisi 20 kruunun setelin vuonna 1980. Setelissä oli kaksi varpusta, joista toisella näkyi vain yksi jalka. Roskilde Tidende –sanomalehti uutisoi, että kaikki setelit, joissa näkyy yksijalkainen varpunen, ovat väärennöksiä. Tämä sai suuren joukon tanskalaisia suunnistamaan lähimmälle rahanvaihtotiskille, missä uutinen todettiin pilaksi.
Paljon veronpalautuksia
Verotus on aprillipilailijoiden suosikkiaiheita. Veroaiheisissa aprillipiloissa on yleensä luvassa yllättäviä veronpalautuksia.
Hawaijilainen radio-dj kertoi ohjelmassaan USA:n liittovaltion hyväksyneen Hawaijin itsenäisyyden, minkä vuoksi liittovaltio palauttaisi kaikki vuoden 1953 verot saarivaltion asukkaille. Ilmoitus tukki puhelinlinjat Hawaijin pankeissa ja tiedotusvälineissä. Myöhemmin radioasema pahoitteli aprillipilaansa ja kertoi antavansa dj:lle potkut – mikä myös osoittautui aprillipilaksi.
Hollannissa radioasema kertoi valtion aikovan jakaa budjettiylijäämänsä tasan kaikkien kansalaisten kesken. Jälleen lähtivät kansanjoukot liikkeelle.
Englannissa aprillipilaa on käytetty myös poliittiseen markkinointiin. London Times on julkaissut ilmoituksen, jonka mukaan konservatiivihallitus jakaa kansalaisille reilun kahden tuhannen punnan veronpalautuksen ikään kuin anteeksipyyntönä. Rahan saamiseksi piti ottaa yhteyttä konservatiivien puoluetoimistoon. Ilmoitus paljastui työväenpuolueen maksamaksi.