Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman muistutti puheessaan, että sijoittamisen harjoittelu epävarmuuden keskellä antaa paremmat lähtökohdat tulevaisuuden sijoituksille.
Osakesäästäjät luovutti 3. maaliskuuta Etu-Töölön lukiolle 5 000 euron sekin Sijoittajakoulun hyväntekeväisyyssalkkuun. Vastaavan sekin saivat Savonlinnan lyseon lukio sekä Kankaanpään yhteislyseo.
Osana TATin Sijoittajakoulua oppilaitoksella on mahdollisuus hankkia oma yrityssponsori, joka sponsoroi opiskelijoille sijoitettavan pääoman. Kaikkien hyväntekeväisyyssalkkujen tuottoprosentti ja sisältö on julkista, mikä mahdollistaa salkkujen vertailun. Oppilaitosten välille muodostuu leikkimielinen kilpailu siitä, kuka tekee sijoittamalla eniten hyvää.
Osakesäästäjät haluaa varmistaa keräämällään summalla, että nuoret saavat kokeilla sijoittamista käytännössä.
– Nyt kun te harjoittelette sijoittamista volatiililla markkinalla, epävarmuuden keskellä, on teillä paremmat lähtökohdat ja terveempi suhtautuminen kurssien heiluntaan tulevaisuudessa. Ja mikä sen parempi kuin harjoitella jonkun muun rahoilla, Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman sanoi Etu-Töölön lukiolla pitämässään puheessa.
Osakesäästäjät järjesti viime syksynä Hyvää yhdessä -kampanjan, jonka avulla TATin Sijoittajakoulua varten koottuun hyväntekeväisyyssalkkuun kerättiin 15 000 euroa. Jokainen sähköisen laskutustavan valinnut jäsen kartutti summaa eurolla.
Osakesäästäjien Snellman muistutti puheessaan, että tutkimusten mukaan nuorilla taloustaitojen hallinta ja mielenterveys linkittyvät toisiinsa.
– Talouden hallinta pitää nähdä osana kokonaisvaltaista hyvinvointia. Silloin, kun oma talous on turvattu, on helpompi hengittää itse ja auttaa muita.
Snellman toi myös esille sijoittamisen pehmeämmän puolen. Sijoittaminen tuo valtiolle verotuloja, joilla pidetään heikompiosaisista huolta. Myös monet sijoittajat lahjoittavat osan tuloistaan hyväntekeväisyyteen, esimerkiksi Ukrainan sodassa uhrien auttamiseen.