Keskikesä on tapahtumien ja festareiden kulta-aikaa. Harva kävijä kuitenkaan haluaa viettää aikaansa jonottamalla esimerkiksi ruokaa, joten yksi keino asioinnin sujuvoittamiseksi on käyttää lähimaksua joko kortilla tai kännykällä.
Jonoissa norkoilu ei ole kesätapahtumien parasta antia. Sujuva asiointi on yksi tapa taata kesätapahtuman onnistuminen, tietävät kokeneet järjestäjät.
– Meillä voi maksaa korteilla sekä mobiilisti – alueella käyvät Apple Pay ja Google Pay. Korttien lähimaksuominaisuus tai kännykän vilauttaminen ovat turvallisia ja nopeita tapoja, joita lämpimästi suosittelemme. Myös käteistä voi käyttää, mutta alueella ei ole nostoautomaattia, Helsingin Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio kertoo.
Viime vuonna Flown kävijämäärä oli 84000.
Joillain suomalaisillakin festareilla on nähty viime vuosina maailmalta tuttua rannekemaksamista. Siinä raha ladataan rannekkeelle etukäteen. Kallion mukaan Flowssa tätä ei ole toistaiseksi harkittu, sillä alueella asiointi on sujuvaa perinteisemmilläkin maksutavoilla.
– Korteilla maksaminen on nopeutunut tänä vuonna, kun lähimaksuraja nostettiin 50 euroon. Lähimaksamisen suosio onkin kasvanut satoja prosentteja viime vuosina, Nordean korteista vastaava johtajaValtteri Korhonen kertoo.
Hän muistuttaa, että lähimaksut ovat turvallisia, eikä Nordean tiedossa ole yhtään sellaista tapausta, jossa kortin tiedot olisi kopioitu. Lähimaksamisessa ei myöskään tarvitse syöttää PIN-koodia, mikä vähentää tapauksia, jossa koodia yritetään urkkia olan yli.
Nordean viime vuonna teettämän tutkimuksen mukaan jo joka neljäs suomalainen käyttää kännykkää maksamisessa. Mobiilimaksamisen suosio on nousussa ja lähes puolet vastaajista arvioi, että viiden vuoden päästä yleisin tapa maksaa ostokset on käyttää älylaitetta.
– Varsinkin nuoret tuntuvat arvostavan sitä, että lompakkoa ei tarvitse kuljettaa mukana, Korhonen huomauttaa.
Mobiilimaksamisen etuina ovat helppous, nopeus ja turvallisuus, jotka ovat omiaan erilaisissa kesätapahtumissa.