VIDEO // Helsingin yliopiston kaikille avoimessa, maksuttomassa luentosarjassa käsitellään talouskriisejä ja niiden lievittämistä. Puhujina muun muassa Vesa Vihriälä, Olli Rehn ja Sixten Korkman. Katso aloitusjakso: Mistä talouskriiseissä on kyse?
Tämä ei ole ensimmäinen talouskriisi maailman tai Suomen historiassa. Helsingin yliopisto järjestää kaikille avoimen verkkokurssin, jonka tavoite on asettaa nyt kehkeytymässä oleva kriisi perspektiiviin.
Helsingin yliopiston Tiedekulmasta tallennettavien luentojen päähuomio on viime vuosikymmenien talouskriiseissä: Suomen 1990-luvun lama, globaali finanssikriisi, eurokriisi. Kurssilla käydään läpi, mitä yhteisiä ja mitä erilaisia piirteitä kriiseissä on ollut ja miten kriisejä ja niiden seurauksia on politiikalla pyritty lievittämään. Tämä auttaa ymmärtämään nykyistä tilannetta ja ehkä myös hahmottamaan, millaisin toimin vahingot voidaan nyt pitää mahdollisimman pieninä.
Kurssin luennoitsijat ovat taloustieteilijöitä, jotka eri tavoin ovat perehtyneet talouskriiseihin. Usealla on myös kokemusta politiikan valmistelusta ja toteutuksesta aikaisempien kriisien yhteydessä. Kurssin järjestää Helsingin yliopisto.
Nauhoitetut luennot julkaistaan ainakeskiviikkoisin ja perjantaisin kahden 30–45 minuutin luennon kokonaisuuksina.
Ensimmäinen johdantoluento julkaistiin perjantaina 27.3. klo 12.
Kurssin aloittaa Roope Uusitalon ja Vesa Vihriälän johdantoluento Mistä talouskriiseissä on kyse?Luennon lisäksi osioon kuuluu harjoitustehtäviä, jotka julkaistaan myöhemmin.