Bill Miller uskoo Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden loppuvuoden olevan vahva. Inflaatiokin on laskenut hyvin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että korotkin lähtisivät laskuun.
Vuoden toinen puolisko lupaa hyvää osakemarkkinoille ainakin Yhdysvalloissa, uskoo konkarisijoittaja Bill Miller.
− On täysin mahdollista, että palaamme takaisin kahden prosentin inflaatioon vuoden loppuun mennessä, Miller sanoo Business Insiderin mukaan.
− Jos vältämme taantuman ja tulotaso pysyy kunnossa, markkinat ovat oikeutettuja paljon, paljon korkeampaan arvostukseen kuin tällä hetkellä.
Miller uskoo, että vuoden lähetessä loppuaan pessimistisimmätkin sijoittajat nielevät epäilyksensä ja palaavat markkinoille.
− Heidän on pakko ostaa osakkeita jo siksi, että ovat niin kaukana jäljessä.
Jäävätkö korot 5 prosentin tasolle?
Yhdysvaltojen inflaatio on laskenut tasaisesti viime vuoden huippulukemista. Korkeimmillaan, 9,1 prosentissa, se kävi viime vuoden kesäkuussa.
Yhdysvaltain keskuspankki nosti ohjauskorkoaan heinäkuussa 5,5 prosenttiin, korkeimmilleen 22 vuoteen. Lisää nostoja on todennäköisesti luvassa, koska inflaatio nähdään edelleen uhkana. Aiheesta kertoo USA Today.
Yhdysvaltain keskuspankki nosti ohjauskorkoaan heinäkuussa 5,5 prosenttiin, korkeimmilleen 22 vuoteen. Lisää nostoja on todennäköisesti luvassa, koska inflaatio nähdään edelleen uhkana. Aiheesta kertoo USA Today. CNBC:n haastattelema ekonomisti Jim O’Neil on sitä mieltä, että keskuspankin on pidettävä ohjauskorko viiden prosentin tuntumassa odotettua kauemmin. O’Neil toimii Chatham Housen neuvonantajana. Hän on myös Goldman Sachs Asset Managementin entinen puheenjohtaja.
− En oikein saa kiinni siitä ajatuksesta, että korkojen pitäisi alkaa taas automaattisesti laskea, jotta maailmasta tulisi pysyvästi tasapainoisempi. Korot tulisi pitää viiden prosentin tuntumassa suurimmassa osassa kehittyneitä valtioita, jos haluamme pitää inflaatiotason vakaana, hän sanoo.
Hänen mielestään inflaatio ei ole enää kehittymässä Yhdysvalloissa oikeaan suuntaan.
− Uskon, että seuraava käänne tuo positiivisia uutisia ennemmin Eurooppaan kuin Yhdysvaltoihin. Yhdysvalloissa olemme saaneet niitä viime aikoina paljon, mutta Euroopassa se on tavallaan vasta alkanut.