Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Useiden välittäjien hinta-laatusuhde on laskenut kahden vuoden takaisesta. Kuva: iStock

Välittäjä 2021 -tutkimus: Hinta-laatusuhde jättää useimmilla toivomisen varaa

Kaksi vuotta sitten lähes kaikkien välittäjien hinta-laatusuhde koettiin aiempaa paremmaksi. Nyt hajontaa on enemmän.

Nordnet on jo vuosia ollut korkeimmalla korokkeella Viisas Raha -lehden välittäjätutkimuksessa, mutta etumatka muihin on lyhentynyt vuosi vuodelta. Nordnet onkin ainoa välittäjä, jonka hinnan ja laadun suhde on jatkuvasti sijoittajien mielestä laskenut. Enää reilu puolet vastaajista pitää hinnan ja laadun suhdetta täysin tai jokseenkin hyvänä, kun vuonna 2019 näin ajatteli 63 prosenttia vastaajista.

Tiedot käyvät ilmi Viisas Raha -lehden Välittäjä 2021 -tutkimuksesta, johon vastasi huhtikuussa 1 423 Osakesäästäjien jäsentä. Tutkimuksen teetti Suomen Osakesäästäjien ja Viisaan Rahan toimeksiannosta Sanamanteri.

OP:n hinta-laatusuhde on koettu vuosien varrella varsin vaihtelevaksi. Heikoimmin se pärjäsi vuoden 2017 vertailussa, jolloin vain 39 prosenttia OP:n palveluja käyttäneistä sijoittajista arvioi sen hinnan ja laadun suhteen täysin tai jokseenkin hyväksi. Tänä vuonna luku oli 52 prosenttia.

Tutkimuksessa kaksi nousijaa

Nordean ja Danske Bankin hinta-laatusuhde on vuosien varrella tasaisesti parantunut, mutta tänä vuonna näistä vain Dansken tilanne koheni.

Vuonna 2019 hieman yli puolet Dansken asiakkaista oli tyytyväisiä ja tänä vuonna peräti 60 prosenttia. Nordean kohdalla tyytyväisyys laski viisi prosenttiyksikköä, ja nyt enää alle puolet asiakkaista kokee hinnan ja laadun suhteen hyväksi.

Tämän vuoden yllättäjä oli Mandatum Trader, joka syksyn 2019 tutkimuksessa ei vielä noussut esiin. Palvelu oli avattu saman vuoden keväällä. Nyt Mandatumin asiakkaista 83 prosenttia oli täysin tai jokseenkin tyytyväisiä välittäjänsä hinnan ja laadun suhteeseen. Vastaajia oli vähän suhteessa muihin välittäjiin – vain 50 – mutta asiakkaat olivat selvästi muita tyytyväisempiä.

 

Välittäjä 2021 -tutkimus

Välittäjä 2021 on Suomen Osakesäästäjien Viisas Raha -lehdessä julkaisema tutkimus, johon vastasi tämän vuoden huhtikuussa 1 423 Osakesäästäjien jäsentä. Tutkimuksen teetti Suomen Osakesäästäjien ja  Viisas Raha -lehden toimeksiannosta Sanamanteri.

Välittäjävertailua on julkaistu vuodesta 2015 alkaen joka toinen vuosi.

Lisää aiheesta "Tutkittua"