Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Nordealta on luvassa hyviä osinkoja, mikä osaltaan lisää sijoittajien kiinnostusta toimialaa kohtaan. Kuva: iStock

Sijoittajabarometri 2/2021: Mikä saa sijoittajat uskomaan finanssisektoriin?

Tuoreimman Sijoittajabarometrin mukaan pankit ja rahoitus kiinnostavat toimialana nyt aiempaa useampaa sijoittajaa. Samaan aikaan kiinnostus energiasektoria kohtaan laskee.

Lokakuussa toteutetun Sijoittajabarometrin mukaan sijoittajien kiinnostus energiasektoria kohtaan hiipuu hiljalleen. Viimeiset puolitoista vuotta se on ollut sijoittajia eniten kiinnostava toimiala, mutta viimeisimmässä Sijoittajabarometrissa kärjen järjestys meni uuteen uskoon.

Suomen Osakesäästäjien, Pörssisäätiön ja Viisas Raha -lehden kahdesti vuodessa teettämässä Sijoittajabarometrissa tarkastellaan osakesäästäjien näkemyksiä markkinoista ja sijoituskohteista.

Koko vastaajajoukkoa tarkasteltaessa pankit ja rahoitus kiilasi kahden vuoden tauon jälkeen takaisin kiinnostavimpien toimialojen ykköspaikalle. Energiasektori on ollut vastaajien suurin kiinnostuksen kohde läpi korona-ajan. Vielä keväällä 62 prosenttia vastaajista ilmoitti energiasektorin itseään kiinnostavaksi toimialaksi. Lokakuussa kiinnostusta osoitti enää 55 prosenttia vastaajista.

Rahoituksen professorin ja Suomen Osakesäästäjien hallituksen puheenjohtajan Timo Rothoviuksen mukaan energiasektorin korkeat hinnat saattavat karkottaa sijoittajia, jotka uskovat, ettei nousuvaraa enää juuri ole.

Lokakuun Sijoittajabarometrissa sijoituskohteina kiinnostavimmat toimialat olivat pankit ja rahoitus, energia ja raaka-aineet, teknologia sekä lääkkeet ja terveydenhuolto. Lähde: Sijoittajabarometri 2/2021 Grafiikka: Teemu Kavasto

Pankkien ja rahoituksen nousu sijoittajia kiinnostavana toimialana sen sijaan kuvastaa pankkien hyvää tuloskuntoa ja odotettavissa olevia osinkoja.

– Esimerkiksi Nordea on viestittänyt hyvistä osingoista, ja pankkien kannattavuus on ylipäätään kehittynyt suotuisasti. Myös korkojen odotetaan vähitellen nousevan, ja se ilman muuta parantaisi rahoitussektorin kannattavuutta, Rothovius kommentoi Viisaan Rahan numerossa 7/2021.

Finanssisektori kiinnosti nyt 56 prosenttia vastaajista, kun vuoden 2020 alussa koronakriisin keskellä kiinnostusta osoitti 45 prosenttia vastaajista.

Sijoittajabarometrin vastaajista vajaa viidennes oli naisia. Naisvastaajilla kolmen kärjessä ovat teknologia (59 %), energia ja raaka-aineet (57 %) sekä lääkkeet ja terveydenhuolto (53 %). Miehiä eniten kiinnostava toimiala on pankki ja rahoitus (57 %), joka naisten toimialalistauksessa on vasta sijalla neljä.

Lue lisää Viisas Raha -lehden numerosta 7/2021.

Tietoykkönen toteutti lokakuussa Suomen Osakesäästäjien, Pörssisäätiön ja Viisas Raha -lehden toimeksiannosta Sijoittajabarometri 2/2021 -kyselytutkimuksen, johon vastasi yhteensä 3 156 Suomen Osakesäästäjien jäsentä ja Pörssisäätiön uutiskirjeen tilaajaa.

 

Etkö ole vielä jäsen? Nyt loppuvuosi ilmaiseksi!

Suomen Osakesäästäjien jäsenenä saat lukuisia etuja ja lisäksi Viisas Raha -lehden kahdeksan kertaa vuodessa. Liity jäseneksi täällä.

Liittyessäsi nyt saat loppuvuoden jäsenyyden ilmaiseksi ja ehdit vielä saada vuoden viimeisen Viisas Raha -lehden.

Lisää aiheesta "Tutkittua"