Lehti suomalaiselle sijoittajalle

– Osakesäästäjien tavoitteiden mukaan: Vaurastuminen kuuluu kaikille. Uskon, että näin ammattimaista koulutusta ei tähän hintaan saa mistään muualta, Svenne Holmström sanoo. Kuva: Toni Pakarinen

Osakesijoittamisen peruskurssi - nyt vain 39 euroa!

Osakesäästäjien kiiteltyyn osakesijoittamisen peruskurssin syksyn viimeiseen webinaariin 28.11. ehtii vielä ilmoittautua. Käytännönläheisellä kurssilla perehdytään esimerkiksi osakesäästötiliin. Eikö ajankohta sovi kalenteriin? Tallenne webinaarista on ilmoittautuneiden katsottavissa toukokuun loppuun asti.

Syksyn aikana Osakesäästäjät on tuottanut 12 keskitettyä sijoituskurssia sekä 27 kurssia yhteistyössä paikallisten kansalaisopistojen kanssa.

– Syksyn kursseihimme on osallistunut tähän mennessä reilusti yli tuhat henkilöä. Kaikkiaan tänä vuonna koulutuksiimme osallistuu yli 2 500 yksityissijoittajaa, Osakesäästäjien koulutusvastaavan Svenne Holmström kertoo.

– Koska koronapandemian takia kurssien osallistujien määrää rajoitettiin varsinkin kansalaisopistoissa, monet kurssit täyttyivät jo kauan ennen kurssien alkamista. 

– Kaikki liiton omat koulutukset siirsimme turvallisesti nettiin jo keväällä.

Osakesijoittamisen peruskurssin syksyn viimeinen lauantaiwebinaari järjestetään lauantaina 28.11. klo 10-17. 

– Tämä on erittäin käytännönläheinen kurssi. Kurssilla käydään läpi osakesijoittamisen käsitteet ja perusasiat perusteellisesti. Tutustutaan pörssissä tapahtuvaan kaupankäyntiin, opitaan löytämään ja valitsemaan varteenotettavia osakkeita tunnuslukujen avulla. Lisäksi pohditaan miten salkkua hallitaan ja seurataan, sekä mistä löytää tietoa. Osakesäästötiliä esitellään myös seikkaperäisesti.

Kurssi sopii sekä aloittelijoille, että jo jonkun verran osakesijoittamista harrastaneille.

– Eduksi tietenkin on jos osallistuja tuntee jo ennestään sijoittamisen keskeiset termit. 

Asioita voi myös kerrata kurssin jälkeen webinaaritallenteesta. 

– Tallenne on ilmoittautuneiden katsottavissa aina toukokuun loppuun asti. Lisäksi jokainen kurssilainen saa noin 125-sivuisen laadukkaan kurssimateriaalin ja osakesäästäjän sijoitussuunnitelmapohjan.

Ohjelma on jaettu neljään eri luentoon, josta jokaisen pituus on noin 1,5 tuntia. 

– Palaute näistä webinaareista on ollut mahtava. Kaikista koulutuksistamme nämä ovat keränneet korkeimmat arvosanat ja keskimääräinen palautearvosana on ollut peräti 9,23 jo toteutuneiden kurssien osalta. Tämän innostamana rakennamme parasta aikaa keväälle osakesijoittamisen syventävää kurssia peruskurssin rinnalle. 

Myös kevään kurssit suunnitellaan toteutettavaksi webinaareina.

– Mutta pieni toiveen kipinä on jo syttynyt, joten olemme varanneet kalentereihimme tilaa loppukeväästä, lähinnä toukokuussa, jos silloin voisimme järjestää edes joillakin paikkakunnilla fyysisiä koulutuksia. Tilannetta seurataan tiiviisti, ja itsekin kaipaan kovasti kurssilaisten kohtaamisia. Kouluttajana viihdyn parhaiten fyysisen yleisön edessä.

Koulutuksen sisältö

- osakesijoittamisen käsitteet
- miten toimitaan osakeanneissa
- osingot ja arvonnousu
- kaupankäynti, tarjoustasot
- toimeksiannon tekeminen, eri toimeksiantotyyppejä
- toimeksiantojen toteutuminen, marssijärjestys
- kurkistus algoritmeihin, lyhyeksi myyntiin yms. kauppaan vaikuttaviin seikkoihin
- mitä tulos ja taselaskelmat kertovat pääpiirteittäin
- keskeisiä tunnuslukuja P/E, P/B, osinkotuotto, oman pääoman tuotto, velkaantumisaste, omavaraisuusaste
- osakkeiden ominaisriski ja markkinariski
- hajautus ja salkun rakentaminen
- miten salkkua tulisi seurata
- osakesäästötili ja sen rooli osakesijoittamisessa
- mistä tietoa

Lisätietoja ohjelmasta

Ilmoittaudu tästä

 

Webinaariin osallistuminen on helppoa

– Osallistumisohjeet ja ohjeet mahdollisia teknisiä ongelmia varten ovat selkeitä, jotta aloittelijatkin tuntevat olonsa mukavaksi, Holmström kertoo.

Webinaariin osallistumiseen ei tarvita muita välineitä kuin tietokone, jossa on webkamera. Tietokoneelle ei myöskään tarvitse etukäteen asentaa mitään ohjelmistoja.

Koulutuksiin voi osallistua myös tabletilla tai älypuhelimella.

Webinaariin liitytään sähköpostiin lähetettävän linkin kautta, joka avaa koulutuksen tietokoneen tavallisessa selaimessa, sillä samalla millä päivän uutisetkin luetaan.

– Pari päivää ennen koulutuksen osallistujat saavat sähköpostilla tämän rekisteröitymislinkki. Koulutukseen liitytään klikkaamalla tätä linkkiä. Seuraavaksi täytetään oma nimi ja sähköpostiosoite rekisteröitymislomakkeeseen, klikataan pari kertaa ”kyllä” ja olet mukana! Tämän vaikeampaa webinaareihin osallistuminen ei ole.

 

 

Lisää aiheesta "Tapahtumat"