Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Koronapandemia siirsi koulutukset verkkoon keväällä. Webinaarit keräsivät hyvää palautetta. 

Osakesäästämisen syksyn koulutukset starttaavat - ilmoittaudu nyt!

Osakesäästäjien edullisilla, ammattimaisesti toteutetuilla kursseilla sijoittamisesta oppivat uutta niin konkarit kuin uudet sijoittajatkin. Tarjolla on nyt enemmän kursseja ja tilaisuuksia kuin koskaan ennen. Myös yhteistyö kansalaisopistojen kanssa laajenee.

Suomen Osakesäästäjien koulutusvastaavalla, Svenne Holmströmillä on juuri nyt kiireistä, kun syksyn kurssiohjelmaa viimeistellään. Tarjolla on nyt enemmän kursseja ja tilaisuuksia kuin koskaan ennen. Samaan aikaan valmennetaan kouluttajia ja viimeistellään materiaaleja.

Millainen on syksyn ohjelma?

– Syksyllä keskitytään oikeastaan kolmeen kokonaisuuteen. Teemme yhteistyötä paikallisten kansalaisopistojen kanssa, joissa toteutamme peräti 30 sijoittamisen peruskurssia eri puolella Suomea ja osin myös verkossa, Holmström kertoo.
 
– Toiseksi me tarjoamme osakesäästämisen peruskurssia webinaareina ja tietyissä kansalaisopistoissa. Ensi vuonna tämä kurssi tulee usean kansalaisopiston kurssitarjontaan. 
 
– Ja kolmanneksi tulemme toistamaan kevään kiertuettamme, sen verran hyvää palautetta saatiin siitä.
 
Millainen yhteistyö kansalaisopistojen kanssa sujuu?

– Kansalaisopistot ovat lähteneet innolla mukaan sijoittamisen valistumispolulle. Meillähän on nyt 32 kouluttajaa, jotka voivat vetää kurssejamme ja syksyllä heistä noin 20 on tulessa. 
 
– Tämähän ei ole projekti vaan ennemminkin prosessi, jonka tavoitteena on, että sijoittamiskoulutusta voidaan tarjota kaikkialla Suomessa. Sloganimme on ollut jo vuosia: "Vaurastuminen kuuluu kaikille".

– Varsinkin kansalaisopistojen kanssa yhteistyössä voimme tarjota edullisia, mutta ammattimaisesti toteutettuja sijoituskursseja. Kurssien sisältö on sama kaikkialla ja niiden hinta liikkuu neljän- ja kuudenkymmen euron välissä.

– Vuoden vaihteessa käyttöön otettu osakesäästötili on herättänyt laajaa kiinnostusta ja uusia tilejä on avattu jo yli sata tuhatta. Kevään aikana on siis tullut runsaasti uusia sijoittajia markkinoille, ja tarvetta koulutukselle varmasti on.
 
Miten koronapandemia on vaikuttanut kursseihin?

– Kevään kiertue siirtyi verkkoon. Syksyn osalta meillä ei oikeastaan ole muita vaihtoehtoja kuin tarjota webinaareja ja verkkokursseja.

– Sanan varsinaisessa muodossa kiertueella tarkoitetaan tosiaan kiertämistä, mutta kuten sanottua, se on nyt poissuljettu olosuhteiden takia. Maakunnissa kiertämiseen liittyy liian suuria riskejä puolin ja toisin. Lisäksi osa liiton koulutuksiin osallistuvista kuuluu riskiryhmiin.

– Seuraamme tilannetta ja toivomme, että keväällä voisimme jälleen kiertää Suomea uudella ohjelmalla.

Osakesäästämisen peruskurssi 

– Syksyn uutuutena on osakesäästämisen peruskurssi, joka sisältää neljä luentoa. Tarjoamme tämän kurssin nyt muun muassa kahtena lauantaiwebinaarina, joissa koko setti vedetään kerralla. Keväällä kertyi kokemusta näinkin pitkään kestävistä verkkokoulutuksista ja osallistujien palaute oli todella hyvää. Taukoja pidetään tietenkin niin kuin muissakin koulutuksissakin.

– Olemme myös onnistuneet saamaan hinnan kohdalleen tämän kurssin osalta. Koulutus maksaa vain 39 euroa alveineen. Halvemmalla ei saa juuri mistään minkäänlaista kokopäiväkoulutusta, joten näihin tilaisuuksiin odotetaan runsaasti väkeä.

– Itse asiassa, heti kun kurssi-ilmoittautumislinkit lisättiin nettiin alkoi tulla ilmoittautumisia. Osakesäästäjien kurssitarjonta koetaan ilmeisesti mielenkiintoisena, mikä rohkaisee meitä panostamaan koulutukseen yhä enemmän.

Kevään kurssi uusitaan

– Saimme loistavaa palautetta kevään Vaurastu sijoittamisella - kurssista ja kesän aikana meiltä kyseltiin, voisimmeko toteuttaa kurssin vielä kerran.

– Tätä koulutusta suositellaan jo jonkin verran kokemusta tai osaamista sijoittamisesta omaaville henkilöille.

– Nyt koulutukseen voi osallistua myös arkipäivisin eli kurssia voi käyttää myös työyhteisön osaamisen kehittämiseen ja sijoitusinnon nostamiseen.

 

Ilmoittaudu tästä

 

Lisää aiheesta:

Kevään koulutuskiertue: Vaurastu osakesijoittamisella

 

 

 

Lisää aiheesta "Tapahtumat"