Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Osakesäästäjien webinaareihin on nyt osallistunut jo lähes 1 500 sijoittajaa, läheltä ja kaukaa. Kuvituskuva.

Osakesäästämisen kurssit siirtyivät turvallisesti verkkoon – niihin osallistuminen sujuu helposti

Verkkokoulutuksia jännitetään suotta. Osallistuminen niihin on vaivatonta ja joustavaa. 

Osakesäästäjien tämän vuoden koulutukset on koronapandemian takia siirretty nettiin.

– Kevään alussa saimme jonkin verran viestejä, että koulutuksiin tullaan vasta sitten, kun niitä järjestetään jälleen paikan päällä, mutta osallistujien mieli muuttui kevään kuluessa ja webinaareista tulikin hyvin suosittuja, Suomen Osakesäästäjien koulutusvastaava Svenne Holmström kertoo.

Osakesäästäjien webinaareihin on nyt osallistunut jo lähes 1 500 sijoittajaa, läheltä ja kaukaa.

– Tämä onnistunut digiloikka yllätti meidät kaikki ja saimme runsaasti kiitosta koulutusten järjestämisestä verkossa. Liitomme koulutukset ovat olleet samalla myös monelle jäsenellemme ensikosketus webinaarimaailmaan.

Ensimmäiset Osakesäästäjien koulutuswebinaarit oli järjestetty jo edellisenä vuonna.  

– Meillä oli siis rutiinit ja laitteet jo kunnossa kun koronakevät iski. Näin ollen pystyimme siirtämään koulutuskiertueemme verkkoon ilman sen suurempia ongelmia.

Osakesäästäjien webinaarit toteutetaan reaaliajassa eli ne eivät ole nauhoituksia.

– Isoimmissa koulutuswebinaareissa on kouluttajan lisäksi mukana erillinen asiantuntija vastaamassa kysymyksiin. Keväällä sorvin äärellä oli Tomi Salo. Hän saikin vastata satoihin kysymyksiin chatin puolella. Tällä tavalla aikaansaadaan vuorovaikutusta osallistujien ja järjestäjien välillä. 

– Pienemmissä webinaareissa on jopa mahdollista esittää kysymyksiä suullisesti. Tämä onnistuu useimmilta, koska webkameroihin on poikkeuksetta sisäänrakennettu mikrofoni. 

Aloittelijatkin tuntevat olonsa mukavaksi

– Osallistumisohjeet ja ohjeet mahdollisia teknisiä ongelmia varten ovat selkeitä, jotta aloittelijatkin tuntevat olonsa mukavaksi, Holmström kertoo.

Webinaariin osallistumiseen ei tarvita muita välineitä kuin tietokone, jossa on webkamera. Tietokoneelle ei myöskään tarvitse etukäteen asentaa mitään ohjelmistoja.

Webinaariin liitytään sähköpostiin lähetettävän linkin kautta, joka avaa koulutuksen tietokoneen tavallisessa selaimessa, sillä samalla millä päivän uutisetkin luetaan.

– Pari päivää ennen koulutuksen osallistujat saavat sähköpostilla tämän rekisteröitymislinkki. Koulutukseen liitytään klikkaamalla tätä linkkiä. Seuraavaksi täytetään oma nimi ja sähköpostiosoite rekisteröitymislomakkeeseen, klikataan pari kertaa ”kyllä” ja olet mukana! Tämän vaikeampaa webinaareihin osallistuminen ei ole.

Koulutuksiin voi osallistua myös tabletilla tai älypuhelimella.

– Todella harvalla osallistujalla on ollut teknisiä ongelmia, tekniikka on osoittautunut todella luotettavaksi. Ongelmat ratkeavat useimmiten sulkemalla webinaariohjelma ja avaamalla se uudestaan.

Webinaarin aikataulu ja materiaalit toimitetaan osallistujille jo aiemmin. Näin koulutuksen sisältöön voi perehtyä halutessaan jo etukäteen. Koulutukset myös nauhoitetaan, jotta niihin voi palata myöhemminkin.

– Taukoja pidetään sopivin väliajoin ja kello ruudussa kertoo osallistujille, kuinka paljon taukoa on jäljellä. 

Osakesäästäjien webinaareihin ilmoittaudutaan samalla tavalla kuin muihin tilaisuuksiin, verkon kautta.

 

 

Syksyn koulutukset

Osakesäästäjien koulutukset ovat kaikille avoimia. Liittymällä jäseneksi saat alennusta kurssimaksuista.

Vaurastu Osakesijoittamisella

Jo vähän kokemusta omaaville sijoittajille tarkoitettuun  ”Vaurastu Osakesijoittamisella” koulutukseen osallistui viime keväänä hiukan yli tuhat osakesäästäjää ja palaute oli kiitettävä. Keskiarvosanaksi kurssi sai 9,0 ja 97,4 prosenttia osallistujista koki saaneensa rahoilleen kunnon vastinetta. Samaa ohjelmaa tarjotaan syksyllä yhteensä kolme kertaa.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Osakesijoittamisen peruskurssi

Syksyn uutuutena on osakesijoittamisen peruskurssi.  Kurssi järjestetään kerran kuussa syksyn aikana joko kokopäiväwebinaarina tai jaettuna neljään iltaan. 
Kurssilla puhutaan muun muassa tunnusluvuista, osakeanneista, kaupankäynnistä sekä salkun rakentamisesta ja seuraamisesta.

Kurssin hinta on vain 39 euroa.

Kevääksi suunnitellaan tähän kurssiin pohjautuva syventävä osakesijoittamisen kurssi, jossa käsitellään muun muassa erilaisia sijoitusstrategioita. 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Syksyn webinaarien kouluttajana toimii tuttuun tapaan liiton innostava koulutusvastaava Svenne Holmström. 

Lisää aiheesta:

Osakesäästämisen syksyn koulutukset starttaavat - ilmoittaudu nyt!

Lisää aiheesta "Tapahtumat"