Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Osakesäästäjien suositut kurssit verkossa - vielä ehtii mukaan

Osakesäästäjien kevään koulutuskiertue siirrettiin nettiin poikkeusolosuhteiden takia. Verkkokoulutukset ovat sujuneet mainiosti ja nyt on jäljellä vielä viimeiset webinaarit: 9.5. suomeksi ja 19.5. ruotsiksi. Molempiin ehtii vielä ilmoittautua!

Osakesäästäjien koulutusvastaava Svenne Holmström kertoo, että alun perin tarkoituksena oli vierailla peräti 21 paikkakunnalla, mutta tilaisuuksista ehdittiin pitämään vain ensimmäinen ennen koronaviruspandemian aiheuttamien kokoontumisrajoituksien tuloa. 

– Kevät oli todella kiireinen. Helmikuussa avattiin ilmoittautumiset ja väkeä oikein tulvi mukaan. Sitten iskivät rajoitukset, kun 12.3. kalenterini oli melkein täynnä, niin kolmen päivän kuluttua se oli täysin tyhjä. Lähdimme siirtämään koulutuksia nettiin, mistä seurasi aikamoinen rumba. Noin kuuden viikon aikana olen lähettänyt ja saanut yhteensä 2500 sähköpostia kiertueen tiimoilta, lisäksi koulutusassistentillani on ollut todella runsaasti työtä käytännön asioiden kanssa, Holmström kertoo.

– Kolme neljästä fyysisiin tilaisuuksiin ilmoittautuneesta valitsi tilalle webinaarin, ja tästä olemme erittäin kiitollisia. 

Webinaarien osallistujamäärä kasvoi kevään kuluessa mukavasti ja jäljellä ovat nyt viimeiset webinaarit 9.5. suomeksi ja 19.5. ruotsiksi. Niihin voi ilmoittautua tästä.

– Virtuaalimaailmassa olemme siis toteuttaneet täysin samaa settiä kuin alun perin suunniteltiin. Pelkäsimme, että siitä tulisi aivan liian pitkä. Normaalisti webinaarit ovat kohtuullisen lyhyitä, meidän koulutuksemme kokonaispituus on ollut viiden tunnin tuntumassa.

– Palautteiden perusteella huomattavan moni yllättyi, miten hyvin pystyivät keskittymään koko webinaarin aikana, ja eräs teräsvaari totesikin; ”vaikka olen 86-vuotias ei väsyttänyt yhtään!”. Parempaa palautetta ei oikein voi saada olosuhteisiin nähden.

Tomi Salo on toiminut webinaarien aikana asiantuntijana, ja hän on saanut toistasataa kysymystä jokaisen webinaarin aikana.

– Melkein kaikkiin kysymyksiin olemme ehtineet vastata. Koulutuksen aiheet, sisältö ja kouluttajan esitystapa on saanut runsaasti kiitosta. Kokonaisuuden on koettu tukevan osakkeiden valintaprosessia oikein hyvin. Koulutuksessa puhuttiin myös liukuvista keskiarvoista, ja se oli monelle ensi kontakti teknisen analyysin maailmaan. Tästä aiheesta toivottiinkin lisää oppia.

– Lisäksi meillä on ollut mukana Danske Bankin asiantuntija Timo Turtiainen. Hänen roolinsa on ollut esittää Dansken tarjoamat edut Osakesäästäjien jäsenille sekä opastaa miten osakkeita seulotaan Zenostockin järjestelmässä reaaliaikaisesti. Tämän jälkeen hän on myös hyödyntänyt Dansken analyytikkojen ennusteita, jotka antavat lisävihjeitä sopivien yhtiöiden löytämisessä.

Palautteissa käy ilmi myös webinaariin osallistumisen kätevyys.

– Kymmenet vastaanottajat totesivat, että muuten olisi tullut istuttua autossa jopa parin tunnin ajan suuntaansa. Tämäkin yllätti meidät täysin, emme oikein ole tienneet kuinka kaukaa osallistujat ovat tulleet koulutuksiimme. 

Yllättävän moni halusi myös opiskelumateriaalin digitaalisena.

– Aiemmin paperisten materiaalien postittaminen on vienyt valtavasti aikaa.

– Kyllä tilanne vaikuttaa siltä, että koulutukset siirtyvät yhä enenevässä määrin verkkoon, ja mekin joudumme oppimaan uusia toimintatapoja. Ei tämä ihan helppoa ole ollut, kun ollaan jouduttu nopeasti oppimaan uutta tekniikkaa ja webinaariohjelman eri toimintojen hyödyntämistä. 

Syksyn kurssiohjelmaa suunnitellaan parhaillaan.

– Kesän aikana päivitetään ainakin sijoittamisen peruskurssia ja uutena kurssina ohjelmaan tulee osakesijoittamisen peruskurssi. Meillä on myös muita kehityshankkeita meneillään liittyen erilaisiin työkaluihin, joita voidaan tarjota jäsenillemme. Tulemme tekemään myös YouTubeen koulutusvideoita. 

Ilmoittaudu kevään koulutuksiin tästä linkistä.

 

Lisää aiheesta "Tapahtumat"