Lehti suomalaiselle sijoittajalle

– Osakesäästäjien tavoitteiden mukaan: Vaurastuminen kuuluu kaikille. Uskon, että näin ammattimaista koulutusta ei tähän hintaan saa mistään muualta, Svenne Holmström sanoo. Kuva: Toni Pakarinen

Osakesäästäjät ryhtyi yhteistyöhön kansalaisopistojen kanssa - kohtuuhintaista ammattimaista sijoittajakoulutusta saa nyt jo 14 eri paikkakunnalla

– Tämä on laajuudessaan aivan ainutlaatuinen projekti ja suunnitelmiin kuuluu myös verkkokoulutuksien ja webinaarien tuottaminen, koulutusvastaava Svenne Holmström kertoo.

Osakesäästäjien koulutusvastaava Svenne Holmström toteaa tänä syksynä käynnistyneen yhteistyön olevan vasta alkustartti vielä laajemman koulutustoiminnan käynnistämiselle.

– Tavoitteemme on, että koulutusta olisi tarjolla koko maan kattavasti ja suunnitelmissa on käynnistää opetus noin 50 paikkakunnalla. Uusia paikkakuntia tulee mukaan jo tänä syksynä ja ensi keväänä.

– Tämä on laajuudessaan aivan ainutlaatuinen projekti ja suunnitelmiin kuuluu myös verkkokoulutuksien ja webinaarien tuottaminen. Lisäksi tarjoamme yhteistyötä myös muille oppilaitoksille kuin kansanopistoille. 

Tavoite on peräti 2000 henkilön kouluttaminen vuosittain.

– Näemme tämän toiminnan erittäin tärkeänä ja panostamme tähän paljon. Tällä hetkellä peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa ei opeteta sijoittamista lainkaan. Tietoa saavat yleensä vain kaupallisen alan opiskelijat.

Kurssit sopivat niin konkarille kuin aloittelijalle

Nyt käynnistyvät kurssit koostuvat kuusi iltaa kestävästä peruskurssista ja neljä iltaa vievästä jatkokurssista. Opinnot sopivat yhtä hyvin vasta-alkajille kuin sijoittajakonkareillekin.

– Kokenutkin sijoittaja voi saada kurssilla uusia yllättäviäkin näkökulmia muun muassa siitä, miten riskit käyttäytyvät ja miten niitä voi hallita. 

Kaikki osallistujat saavat sähköisessä muodossa laajan 175-materiaalin ja koulutuksen sisältö on tarkkaan konseptoitu.

– Lähtökohta on ammattimainen. Käytännössä, jos osallistut kolmena iltana kurssille Hangossa, voit mennä kuuntelemaan seuraavat luennot toiselle paikkakunnalle, kunhan olet ilmoittaunut mukaan molempiin. 

– Kouluttajiemme osaamista ja materiaaleja päivitetään koko ajan eli heti, kun esimerkiksi lainsäädäntö muuttuu, kurssien sisältö on ajan tasalla.

Kurssien sisältö on suunniteltu vastaamaan niihin kysymyksiin, joita usein pohditaan vasta pankkien sijoitusneuvonnassa.

– Nyt asiakkaalla on jo perustiedot valmiina mennessään pankkiin ja sijoitusneuvonnassa voidaan keskittyä sopivan tuotteen etsimiseen.

Tällä hetkellä oppia saa suomeksi ja ruotsiksi.

– Eikä mikään estä englanninkielisen opetuksen aloittamista, kunhan sopiva kouluttaja löytyy.

Kouluttajina toimivat Osakesäätäjien aktiivit

– Tässäkin mielessä kurssien taso on kova. Kouluttajat ovat käytännössä kokeneita sijoittajia, entisiä tai nykyisiä rahoitusalan ammattilaisia, tai muuten vain osaavia sijoittajia. Heidän osuutensa koulutuksen käynnistämisessä on ollut merkittävä ja ansaitsee suuren kiitoksen.

Koulutuksen hinta vaihtelee nyt 40-60 euron välillä ja se pyritään pitämään mahdollisimman alhaalla.

– Osakesäästäjien tavoitteiden mukaan: Vaurastuminen kuuluu kaikille. Koulutuksen hinta ei siis saa olla este osallistumiselle. Uskon, että näin ammattimaista koulutusta ei tähän hintaan saa mistään muualta. Nyt toivomme vain, että mahdollisimman moni tarttuu tähän tilaisuuteen.

Lisätietoja kansalaisopistojen kanssa järjestettävistä kursseista löytyy täältä.

Patjan alta pörssiin

Syksyllä starttaa myös jälleen Osakesäästäjien valtakunnallinen aloittajille tarkoitettu koulutuskiertue: Patjan alta pörssiin. 

Kolmen tunnin aikana käydään askel askeleelta läpi sijoittamisen aloittamista. 

Helsingissä marraskuussa olevaan tilaisuuteen voi osallistua myös streamin kautta. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

 

 

 

Lisää aiheesta "Tapahtumat"