Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Lukiolaisten sijoittajakoulussa nuorilla on perhetaustasta riippumatta mahdollisuus laadukkaaseen talouskasvatukseen ja sijoitustiedon oppimiseen. Kuva: iStock

Lukiolaisten sijoittajakoulu Vuoden Sijoitusteko 2021 -kilpailun finaalissa

Lukiolaisten sijoittajakoulua pilotoitiin viime vuonna kuudessa lukiossa, ja nyt uudenlainen talousosaamisen kurssi on ehdolla Vuoden Sijoitusteko 2021 -kilpailussa.

Nordnet järjestää tänä vuonna Vuoden Sijoittaja -kilpailun jo neljättä kertaa, ja viime vuoden tapaan valitaan myös vuoden merkittävin sijoitusteko. Kilpailu nostaa esiin tahoja, jotka onnistuneesti edistävät kansankapitalismia ja suomalaista sijoituskeskustelua.

Tänä vuonna Vuoden Sijoitusteko -kilpailun finaaliin ylsi myös Talous ja nuoret TATin pilotoima Lukiolaisten sijoittajakoulu. Lukiolaisten sijoittajakoulu on koko lukion kestävä kurssi, jossa perehdytään sijoittamiseen ja oman talouden hallintaan. Kurssilla nuorten on mahdollista avata arvo-osuustili, mutta osallistua voi myös koulujen väliseen leikkimieliseen kilpailuun hyväntekeväisyyssalkulla, jolloin omaa pääomaa ei tarvise.

Lukiolaisten sijoittajakoulu sai alkunsa, kun Helsingin Englantilaisen koulun historian ja yhteiskuntaopin opettaja Timo Holmström halusi tarjota nuorille lisää tietoa säästämisen ja sijottamisen mahdollisuuksista perhetaustasta riippumatta.

– Yksi tavoite on nimenomaan saada nuoret sijoittamaan varhaisessa vaiheessa. Kurssin päätavoite kuitenkin on saada nuoret ajattelemaan ja suunnittelemaan omaa talouttaan ja opettaa arjen taloustaitoja, oman budjetin hallintaa sekä säästämistä. Sijoittaminen toimii kannustimena sille, että nuoret alkavat miettiä talousasioita laajemmin, Holmström kertoi helmikuussa.

Viime lukuvuoden aikana Lukiolaisten sijoittajakoulua pilotoitiin kuudessa lukiossa, ja pian alkavana lukuvuonna mukana on jo yli 50 lukiota.

Sijoittajakoulun yhteistyökumppaneita ovat Suomen Osakesäästäjät, Nordnet ja Inderes.

Lue lisää Lukiolaisten sijoittajakoulusta:

Lukiolaisten sijoittajakoulusta buustia nuorten talousosaamiseen – Tutuksi muutkin kuin bitcoin ja Tesla

Lukiolaisten sijoittajakoulusta ”puskuri koettelemusten varalle ja riippumattomampi elämä” – Lukioiden ilmoittautuminen hankkeeseen alkanut

Hämeenlinnan lyseon lukiolaiset säntäsivät joukolla Lukiolaisten sijoittajakouluun

Hyväntekeväisyyssalkku mahdollistaa lukiolaisten sijoittamisen omasta varallisuudesta riippumatta

Lukiolaisten sijoittajakoulu innostaa sijoittamisen pariin

Lisää aiheesta "Tapahtumat"