Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Videotiimi Petri Kajaani, Miikka Niiranen ja Marianne Palmu.

Inderesin Sijoituskoulu alkoi – ”Kyseessä on iso ponnistus”

Inderes julkaisi torstaina ensimmäisen jakson uudesta Sijoituskoulustaan. Kahdeksanosaisessa sarjassa sijoittamiseen tutustuu rap-yhtye Gaselleista tuttu Miikka ”Hätä-Miikka” Niiranen. Inderesin Eero Alasuutari kertoo projektista.

Konseptin isänä toiminut Eero Alasuutari otti Sijoituskoulu-projektista myös päävastuun. Konseptin laatimisen lisäksi hän oli mukana käsikirjoittajana, ohjaajana ja tuottajana. Sarjaa on kuvattu kesän ja syksyn aikana.

Sijoituskoulun konsepti alkoi muotoutua henkilökohtaisista kokemuksista Alasuutarin siirryttyä Inderesille videotuotantopalvelu Flikistä fuusion kautta hieman yli vuosi sitten. Alasuutari oli itse sijoittanut indeksirahastoihin ja halusi laajentaa tietopohjaansa sijoittamisesta.

– Kaipasin enemmän lähtötason sisältöä aloittelijaa puhuttelevassa, viihteellisemmässä muodossa, hän kertoo.

Sijoituskoulun penkille sarjassa istuvalla Miikka Niirasella oli samankaltainen tausta sijoittajana kuin Alasuutarilla. ”Hätä-Miikkana” tunnettu artisti oli tehnyt jo joitain sijoituksia kevyen tietopohjan varassa. Musiikkialan kautta Niiraseen henkilökohtaisesti tutustunut Alasuutari esitteli tälle sarjan idean yhteisen golf-kierroksen aikana.

Keskustelujen jälkeen toteutukseen edettiin Niirasen kanssa varsin nopeasti.

– Miikka on julkisuuden kautta monien tuntema henkilö ja lisäksi persoonana helposti lähestyttävä. Hän on hyvin samaistuttava hahmo ja totesimmekin hänet nopeasti Sijoituskouluun sopivaksi ihmiseksi, Alasuutari kuvaa.

Osakesäästäjien vastikään toteuttamassa Twitter-kyselyssä julkisuuden henkilöiden näyttämä esimerkki sijoittamisesta koettiin selvästi voimakkaampana kuin niin sanottujen tavissijoittajien. Alasuutari näkeekin julkkiksilla olevan merkitystä varsinkin alkaville sijoittajille.

– Julkkisten persoona on julkisuudessa läsnä, mistä syntyy tietynlainen tunne läheisyydestä. Sijoittamisen skenessä on omat tunnetut ja seuratut henkilönsä, mutta alan pariin vasta saapuvalle he ovat vielä tuntemattomia.

Viihdettä ei unohdettu

Gasellit-yhtyeestä tunnettu Niiranen voi vedota erityisesti nuoriin, mutta tavoitteena Sijoituskoululla on saada aiheesta kiinnostumaan aloittelevat sijoittajat ikään katsomatta. Opettavaisuuden lisäksi sarjaa on tehty viihteellisestä näkökulmasta ja sen toivotaankin tarjoavan ajanvietettä myös kokeneemmalle sijoittajakaartille.

– Kyseessä on ensimmäinen Inderesin tuottama käsikirjoitettu ja kaupallinen yhteistyö, eli se on iso ponnistus. Sijoittajakoulu vie tuotantoamme laajemmalle ja lähemmäs tv-tasoa kuin pörssipäivän ympärille rakennetut ja kevyemmin toteutetut sisältömme, Alasuutari summaa.

Ensimmäiset luvut Sijoituskoulun osalta ovat olleet Alasuutarin mukaan lupaavia.

Sarjan tekemisessä Alasuutari arvosti erityisesti sitä, kuinka sen tiimoilta pääsi tutustumaan moniin hienoihin ja näkemyksellisiin sijoituskentän ammattilaisiin. Myös koko tiimi on nauttinut sarjan toteuttamisesta.

– Projekti täytti erinomaisesti myös henkilökohtaista tavoitetta tiedon kartuttamisessa. Sarjan puitteissa tavataan paljon asiantuntijoita ja sijoittamisesta enemmän tietäviä sekä päästään sijoitusalan kulissien taakse.

Inderes julkaisee Sijoituskoulusta joka torstai klo 16 uuden jakson 17. joulukuuta saakka.

Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan sarjan etenemistä! Sitä odotellessa lunttilappuja koulun penkille voi hakea vaikka Osakesäästäjien koulutuksista.

 

 

Lisää aiheesta "Tapahtumat"