Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Osavuosikatsausten rumputulta

Tuloskausi pääsee pääsiäisen jälkeen irti toden teolla.

Tammi-maaliskuun lukunsa julkistaa tynkäviikolla peräti 60 Helsingin listayhtiötä – etenkin torstai ja perjantai ovat hengästyttäviä, kun raporttinsa julkistaa 31 ja 23 yhtiötä.

Ensimmäisen neljänneksen lukunsa kertovat pörssin raskassarjalaisista muun muassa Nokia, Metso, Stora Enso, Wärtsilä ja Telia torstaina sekä Fortum, Neste ja UPM perjantaina.

Metson omistajat pääsevät pureskelemaan tuoreita tuloslukuja yhtiökokouksessa. Myös muun muassa Atria ja Viking Line järjestävät alkaneella viikolla varsinaiset yhtiökokouksensa.

Tuloskausi kiihdyttää muuallakin – esimerkiksi New Yorkin listayhtiöistä raportoivat muiden muassa Coca-Cola, Boeing, Amazon, Facebook, Catepillar, Ford, Chevron sekä Tesla. Euroopasta luvassa on ensimmäisen neljänneksen luvut muiden muassa Heinekeniltä, UBS:ltä ja Deutsche Bankilta.

Tuloskausi on käynnistynyt laimeissa tunnelmissa, sillä Yhdysvalloissa ennakoidaan tulosten heikentyneen alkuvuonna ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Lisäksi yhä useampi yritys on laskenut odotuksiaan kuluvalle vuodelle omissa ohjauksissaan.

Katseet kääntyvätkin jälleen raporttien ohella data-antiin. Tällä viikolla huomio kiinnittyy erityisesti Saksan keskiviikkona julkistettavaan Ifo-indeksiin sekä Yhdysvalloista torstaina saataviin kestokulutushyödykkeiden tilauksiin ja perjantaina tuleviin ensimmäisen neljänneksen bkt-lukujen ennakkotietoihin.

Saksassa liike-elämän tunnelmien ennakoidaan parantuneen hienokseltaan huhtikuussa ja uutistoimisto Reuters odottaa lukemaksi 99,9 verrattuna edelliskuun 99,6:een. Yhdysvalloissa kestokulutushyödykkeiden tilausten odotetaan kasvaneen hitusen ja bkt:n jarruttaneen tammi-maaliskuussa 1,8 prosenttiin.

Lisää aiheesta "Tällä viikolla"