Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Tutkimus: Vastuullisuus on sijoittajalle yhtä tärkeää kuin tuotto

Säästöpankkiryhmän tutkimuksen mukaan vastuullisuus kiinnostaa sijoittajia selvästi aiempaa enemmän. Niitä ei enää nähdä vastakkaisina asioina, vaan sijoittajan uskotaan voivan saada molemmat.

Vastuullisuus on monelle sijoittajalle nyt yhtä tärkeää kuin tuotto, käy ilmi Säästöpankkiryhmän selvityksestä. Tutkimuksessa selvitettiin Säästöpankkiryhmän sidosryhmien suhtautumista vastuullisuuteen. Aihe kiinnostaa, sillä viime vuoteen verrattuna vastaajien määrä yli kymmenkertaistui, tutkimukseen osallistui lähes 5 000 henkilöä.

− Suomessa on tapahtunut asennemuutos. Selvä enemmistö (yli 3 000 vastaajaa) pitää sijoituksen tuottoa ja vastuullisuutta yhtä tärkeinä. Tämä kertoo siitä, että vastuullisuus nähdään kaikilta osin järkevänä bisneksenä, sanoo Säästöpankkiryhmän vastuullisuusjohtaja Virve Valonen.

Sijoittajat eivät enää näe vastuullisuuden ja tuoton välillä ristiriitaa vaan haluavat tuotteita, joilla saa molemmat.

− Vastuullisten sijoitusten kautta ihmiset voivat olla mukana rakentamassa kestävämpää tulevaisuutta. Tuotteissa ihmisiä kiinnostavat etenkin vastuulliset sijoitustuotteet, ilmastotavoitteita tukevat tuotteet ja esimerkiksi energiatehokkuuden parantamiseen liittyvät lainatuotteet.

Kestävää rahoitusta pankeilta

Yritysten rahoittaminen vaikuttaa merkittävästi siihen, miten yritykset panostavat tai eivät panosta kestävään liiketoimintaan ja vastuullisten tuotteiden kehittämiseen.

− Rahoituksen kohteet haluavat myös itse kehittää vastuullisuuttaan pärjätäkseen vihreässä siirtymässä ja ollakseen kilpailukykyisiä, Valonen sanoo.

Esimerkiksi EU on lanseerannut Fit for 55 -ilmastopaketin, jossa on kunnianhimoisia tavoitteita.

− EU:n tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä, ja tämä tulee luonnollisesti vaikuttamaan myös yrityksiin, teollisuuteen ja rahoitukseen.

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"