Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Talouden tulkit: Tämä oli paras sijoituspäätökseni

Tällä viikolla talouden tulkit kertovat, mitä pitävät parhaana sijoituspäätöksenään.

Sijoittajan matkalle mahtuu mukaan niin epäonnistumisia kuin onnistumisiakin. Tällä kertaa talouden tulkit jakavat parhaat sijoituspäätöksensä:

”Paras sijoituspäätökseni ei ole tuottoisin sijoitukseni. Olen tyytyväinen, että lähdin aikoinaan ostamaan metsää. Metsäkiinteistön omistaminen on ollut erittäin mielenkiintoista ja on antanut sijoitussalkkuuni kohtuullisia hajautushyötyjä silloin kun esimerkiksi pörssikurssit laskevat. Harrastuksena opiskelin itselleni myös metsätalousyrittäjä -tutkinnon.”

Mariia Somerla, johtava asiantuntija, Finanssiala ry

 

”Joku lukuisista sijoituspäätöksistäni, joiden seurauksena olen joutunut muuttamaan käsityksiäni sijoittamisesta. Esimerkiksi sekoiluni shorttien kanssa vuoden 2020 maaliskuussa.”

Mika Hyttinen, sijoituskirjailija

 

”Uudistaa osakesalkkuni kokonaan vuoden 2019 loppupuolella, koska siinä oli liikaa pankkisektorin painoa. Siinä samanaikaisesti ajoitus osui täysin vahingossa kohdalleen, mutta samalla salkkuuni tuli paljon yrityksiä, joiden kanssa pystyn nukkumaan yöni huomattavasti rauhallisemmin – makrotaloudesta huolimatta.”

Esa Juntunen, sijoituskirjailija ja Omavaraisuushaaste-bloggaaja

 

”Sijoittamisen aloittaminen on ehdottomasti paras päätökseni. Se ei tullut luonnostaan, koska lapsuudenkodissamme ei sijoitettu eikä asiasta puhuttu. Sattumien kautta ajauduin kuitenkin töihin sijoitusalan yritykseen 2000-luvun alussa. Siellä oli ”talon tapa” sijoittaa ja itsekin sitä sitten pienimuotoisesti tein yrityksemme rahastoihin miettimättä sen tarkemmin omia sijoitustavoitteitani. ”

Henna Mikkonen, pääekonomisti, Säästöpankki

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"