Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Talouden tulkit: Sijoittajille on nyt tarjolla vaihtoehtoja

Viisaan Rahan suositun Talouden tulkit -sarjan kevätkausi alkaa! Juttusarjan ensimmäisessä osassa talouden tulkit kertovat, miltä alkanut vuosi näyttää sijoitusmielessä. 

Viisaan Rahan suositussa Talouden tulkit -sarjassa sijoittamisen ja talouden asiantuntijat vastaavat sekä päivän polttaviin että ajattomampiin kysymyksiin. Kevätkauden ensimmäisessä osassa talouden tulkit kertovat, miltä sijoitusvuosi 2024 heidän mielestään näyttää. 

 

”Mielenkiintoiselta ja lupaavalta. Koronnostot ovat päättyneet, inflaatio on hidastunut ja talouskasvu on kohtuullista. Osakkeiden arvostustasossa saatetaan nähdä mukavaa pörssinousua. Oman jännityksensä kuvioon tuovat lukuisat vaalit globaalisti.”  

Anne Horttanainen, toimitusjohtaja, Pääomasijoittajat ry 

 

”Osa viime vuosien suurista riskitekijöistä on lieventynyt. Inflaatio-ongelma on helpottamassa, ja markkinakorot ovat kääntyneet laskuun. Toisaalta haasteitakin on edelleen runsaasti. Geopoliittinen tilanne on epävakaa, etenkin euroalueen talous on heikossa vedossa, eikä keskuspankki ole ainakaan vielä rientämässä pikaisesti apuun.  

Lisäksi tänä vuonna on luvassa runsaasti vaaleja, joista Yhdysvaltojen presidentinvaalit marraskuussa ovat tärkeimmät. Osakemarkkinat aloittavat vuoden historiallisesti varsin korkeilta tasoilta, kun taas korkomarkkinoilla on tuottoa tarjolla ainakin verrattuna pitkään jatkuneeseen nolla- tai negatiivisten korkojen aikaan. Sijoittajilla on siis vaihtoehtoja.”  

Jan von Gerich, pääanalyytikko, Nordea 

 

”Lähtökohdat vuoteen ovat paremmat kuin edelliseen. Talouskasvu on ollut odotettua sitkeämpää ja pelätty taantuma on vältetty globaalisti, siten toiveet kasvun jatkumisesta ovat parantuneet. Inflaatio on helpottanut, mikä mahdollistaa korkojen laskut. Toisaalta odotukset ovat myös aiempaa kovemmat. 2023 odotukset olivat matalat, jolloin kohtuullinenkin kasvu oli myönteinen yllätys. Kun odotukset ovat korkealla, on vaikeampi ylittää niitä, mikä rajaa tuottomahdollisuuksia.”  

Lippo Suominen, päästrategi, S-Pankki 

 

”Hyvältä periaatteessa, koska suurella todennäköisyydellä korot lähtevät laskuun. En kuitenkaan odota miltään vuodelta mitään erityistä. Pitkäjänteiseen sijoittamiseen kuuluu hyvät ja huonot vuodet.”  

Lasse Corin, pääekonomisti, Aktia 

 

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"