Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuvituskuva: Istock

Talouden tulkit: Näin sijoittaisin 10 000 euroa

Mihin talouden tulkit laittaisivat ylimääräisen kymppitonnin tällä hetkellä?
 

Talouden tulkit kertovat, mihin sijoittaisivat tällä hetkellä, jos heiltä sattuisi löytymään 10 000 euroa ylimääräisenä.

 

”Aina helppo ja pätevä ratkaisu on sijoittaa MSCI World ETF:ään.” 

Sami Vähämaa, laskentatoimen ja rahoituksen professori, Vaasan yliopisto

 

”Puolella lyhentäisin sijoitusasunnon lainaa ja puolet osakerahastoon vanhuuden turvaksi.” 

Outi Vänni, johtaja, LähiTapiola Varainhoito

 

”Pääomasijoittajien kohdeyhtiöissä on monia kiinnostavia yrityksiä, joita toivon mukaan näemme listamarkkinalla sen jälkeen, kun olemme nähneet pilkahduksen luottamuksen palaamisesta markkinoille. Lähivuosina on ollut haastavaa löytää sopivia arvostustasoja, kun rahan hinta kallistui ja sen saaminen vaikeutui. Odottelen siis ketsuppipullon avautumista ja sitä, että jo jonkin aikaa hautumassa olleet listautumisaikeet kaivetaan uudestaan esille. Joka tapauksessa pyrkisin hajauttamaan – tuskin laittaisin kaikkia munia samaan koriin.” 

Anne Horttanainen, toimitusjohtaja, Pääomasijoittajat ry

 

”Oma sijoitusprofiilini suosii osakesijoituksia, ja valtaosan varoista uskon hajautetusti kansainvälisten markkinoiden varaan. 
Sijoittaisin 10 000 euroa luultavasti tätä samaa periaatetta noudattaen pyrkimättä liikaa optimoimaan seuraavien kuukausien tai tulevan vuoden voittajaa – tai sijoituksen ajankohtaa. 5 000 euroa tuosta potista menisi eläkeläis-Timolle, eli PS-tiliin ja sieltä sijoituksiin verovähennettävän maksun maksimoimiseksi tälle vuodelle.” 

Timo Turtiainen, sijoituspäällikkö, Danske Bank

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"