Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Talouden tulkit: Kannattaako korkoihin sijoittaa?

Korkojen noustua myös korkoihin sijoittaminen on alkanut kiinnostaa monia. Mitä mieltä aiheesta ovat talouden tulkit?

Korkojen nostot ovat saaneet velalliset kiristelemään hampaitaan – tai taputtamaan itseään selkään hyvästä korkokattopäätöksestä. Kannattaisiko tilanteesta kuitenkin ottaa kaikki irti sijoitusmielessä?

Millaisena sijoituskohteena talouden tulkit korkoja pitävät?

”Korkosijoitukset ovat paljon kiinnostavampia kuin vuosiin, mutta se ei vielä riitä syyksi, että ostaa korkorahastoja oman salkkuun. Syyn sijoittaa korkoihin pitäisi lähteä omista tavoitteista, ja ne sopivat tyypillisesti sellaisille sijoittajille, joilla on lyhyempi sijoitusaika (esimerkiksi muutamia vuosia) ja matalampi riskinsietokyky. Positiivista tässä tilanteessa kuitenkin on se, että korkosijoitukset ovat jälleen vaihtoehto, ja niiden houkuttelevuus vain lisääntyy siinä vaiheessa, kun voidaan olettaa markkinakorkojen kääntyvän hienoiseen laskuun.”

Kaisa Kivipelto, senioristrategi, Danske Bank

 

”Vaikka olen henkisesti osakesijoittaja eikä osaaminenkaan korkopuolelta ole kummoinen, korkosijoitusten tuotto-odotukset alkavat jo kiinnostaa viime vuoden hintojen laskun jäljiltä. Koroissahan voi melko turvallisesti todeta, että yhden vuoden tappiot parantavat tulevien tuotto-odotuksia.”

Antti Viljakainen, pääanalyytikko, Inderes

 

"Mielestäni sijoittajan pitää aina tavoitella positiivista reaalituottoa eli ostovoiman kasvua inflaation jälkeen. Miksi sijoittaa korkoihin esimerkiksi kolmen prosentin nimellisellä vuosituotto-odotuksella, jos olettaa samanaikaisen vuotuisen inflaation ylittävän kyseisen tuottotason selvästi?"

Jukka Oksaharju, sijoituskirjailija ja osakestrategi, Nordnet

 

”En ole sijoittanut korkoihin niiden vaisun tuottonäkymän vuoksi, mutta täytyy myöntää, että nykyisillä korkotasoilla niihin hajauttaminen on alkanut näyttää mielekkäältä. Korkosijoitukset näyttäytyvät houkuttelevampina kuin vuosikausiin.”

Antti Saari, pääanalyytikko, OP

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"