Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Sijoittamisen suosio kasvaa, ja se näkyy myös osakkeenomistajien määrässä. Kuva: iStock

Suomessa miljoona osakkeenomistajaa – Osakesäästäjien Snellman odottaa vielä suurempaa kansansuosiota tulevaisuudessa

Maaliskuun viimeisenä päivänä Euroclear Finland ilmoitti, että suomalaisessa arvo-osuusjärjestelmässä on nyt miljoona osakkeenomistajaa.

Euroclear Finlandin mukaan Suomessa on nyt miljoona osakkeenomistajaa ja yli kaksi miljoonaa arvo-osuustiliä. Suomalaisiin pörssiosakkeisiin kohdistuvien sijoitusten markkina-arvo on tällä hetkellä 297 miljardia euroa.

Sijoittamisen suosio on noussut merkittävästi viime vuosina.

– Osakkeenomistajien määrän taustalla on myös ajatus siitä, että he ovat kiinnostuneita pörssissä olevista yhtiöistä ja haluavat olla mukana niiden kasvutarinoissa, Euroclear Finlandin toimitusjohtaja Hanna Vainio sanoi yhtiön tiedotteessa.

Etenkin osakesäästötilin lanseeraus on vauhdittanut sijoittamisen suosiota ja kansankapitalismin nousua.

– Aivan kuin tulvaportit olisivat murtuneet. Tämä on vahva signaali poliitikoille, että olemme kansakuntana oikealla tiellä. Minkälainen kansansuosio siitä tuleekaan, kun lanseerataan Osakesäästäjien OST 2.0-malli, Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman hehkuttaa.

Osakkeenomistajien määrän kasvu on kiihtynyt merkittävästi osakesäästötilin lanseerauksen jälkeen. Myös kurssikehitys Helsingin pörssissä on ollut koronadipin jälkeen ja ennen Ukrainan sotaa vahvasti nousujohteinen.

Miljoonaan osakkeenomistajaan sisältyvät myös yritykset, rahoitus- ja vakuutuslaitokset, julkisyhteisöt, voittoa tavoittelemattomat yhteisöt ja ulkomaat. Kaikista osakkeenomistajista noin 379 000 on naisia ja noin 531 000 miehiä. Yksityissijoittajia osakkeenomistajista on yhteensä noin 910 000.

Lue lisää: 

Näkökulma: Osakesäästötili versio 2.0

Osakesäästötili 2.0 – Näillä muutoksilla voisi olla ratkaiseva merkitys yksityissijoittajille

Kädenojennus pienituloisille ja tulevaisuuden eläkeläisille – Osakesäästötili 2.0 tukisi pitkäjänteistä sijoittajaa

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"