Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Erityisesti oikeistopuolueet ovat valmiita muuttamaan osakesäästötilin ehtoja. Kuva: iStock

Osa eduskuntapuolueista muuttaisi osakesäästötilin ehtoja – Vihreät ei näe tarvetta muutokselle

Kysyimme eduskuntapuolueilta, miten ne edistävät suomalaisen sijoittajan asiaa. Yksi kysymyksistä koski osakesäästötilin ehtojen muuttamista.

Vihreät ei ”näe tällä hetkellä pakottavaa tarvetta osakesäästötilin ehtojen muuttamiseen.” Se on selvästi sanottu.

Pääministeripuolue sen sijaan ei näytä suuntaa: ”Nyt kun osakesäästötili on ollut muutaman vuoden käytössä, olisi hyvä aika arvioida sen toimivuutta käyttäjille, saavutettavuutta, vaikutuksia julkiseen talou­teen, ja tarvittaessa puuttua mahdollisiin ongelmiin.” SDP:n mielestä siis asiaa voisi arvioida, mutta ilmeisesti puolue itse ei ole arviota tehnyt.

Kokoomuksen mielestä osakesäästötilin käyttöä rajoitetaan aivan turhaan. ”Tili tulisi avata ainakin tavanomaisille piensijoittajien suosimille rahastoille.” Suurimman mahdollisen säästösumman rajoitukset kokoomus poistaisi keinotekoisina kokonaan.

Keskustan mielestä osakesäästötilin ylärajaa voitaisiin nostaa ja sallittujen sijoitustuotteiden joukkoa laajentaa. Tänä viikonloppuna keskustalla on käynnissä Lappeenrannan puoluekokous, jossa käsitellään aloitetta osakesäästötilin liittämisestä osaksi äitiyspakkausta. Puoluehallitus on vastausesityksessään suhtautunut aloitteeseen myönteisesti, mutta esittää vain asian selvittämistä.

Koko juttu on julkaistu Viisaan Rahan numerossa 4/2022.

Lue koko juttu

Mitä RKP ja kristillisdemokraatit ajattelevat osakesäästötilin ehdoista? Pitäisikö Suomessa voida sijoittaa osa eläkevaroista itse? Mitä puolueet ovat tehneet sijoittajan hyväksi? Lue puolueiden vastaukset kysymyksiin kesäkuun Viisas Raha -lehdestä.

Osakesäästäjien jäsenenä pääset lukemaan toukokuun lehden sekä kaikki aiemmin ilmestyneet numerot.

Jäsenenä saat lukuisia rahanarvoisia jäsenetuja sekä Viisas Raha -lehden kahdeksan kertaa vuodessa. Nuorten Osakesäästäjien jäsenyys maksaa vain 15 euroa vuodessa.

Liity jäseneksi! Voit myös ostaa jäsenyyden lahjaksi täältä.

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"