Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Neljä suomalaisnimeä maailman vastuullisimpien yhtiöiden listalla

Kanadalainen Corporate Knights listaa vuosittain maailman sata vastuullisinta yhtiötä. 

Maailman sadan vastuullisimman yhtiön listalle on yltänyt neljä suomalaisyritystä: Neste (sija 19), Kesko (sija 29), Elisa (sija 59) ja Nordea (sija 83). Viime vuonna listalla ollut Kone putosi pois.

Maailman vastuullisimpien yhtiöiden listaa pitää kanadalainen media- ja tutkimusyhtiö Corporate Knights. Listalle pääsevät yhtiöt ovat kunnostautuneet parhaiten investoimaan kestäviin ratkaisuihin, kuten uusiutuvaan energiaan, energiatehokkuuteen ja kiertotalouteen. Listalle päästäkseen yhtiön liikevaihdon on ylitettävä miljardi dollaria.

Tuoreessa listauksessa korkeimmille sijoille nousevat yhtiöt allokoivat investoinneistaan 55 prosenttia kestäviin projekteihin. Edellisessä listauksessa vihreiden investointien osuus oli 47 prosenttia.

− Kun lanseerasimme listan vuonna 2005, vihreä talous oli viehättävä ajatus. Monet yhtiöt eivät julkaisseet sisäisiä kestävyysraportteja. Ei ollut yhtenäistettyjä keskeisiä suorituskykymittareita, eikä yksikään yritys raportoinut liikevaihtonsa tai investointiensa kestävää osuutta, sanoo Toby Heaps, Corporate Knightsin toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

− Nyt voimme mitata useimpien yritysten vihreää liiketoimintaa ja laskea vuotuiset vihreät investoinnit. Ne nousevat biljooniin kasvaen kuusi kertaa nopeammin kuin talous.

Maailman vastuullisin yhtiö on listauksen mukaan australialainen Sims, joka kierrättää romumetallia. Toiseksi vastuullisin yhtiö on sekin Australiasta: jakamistalouden pioneeriksi itseään kutsuva, uudelleenkäytettäviä kontteja vuokraava Brambles.

Kolmanneksi ylsi tanskalainen tuulivoimayhtiö Vestas.
 

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"