Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Lomalukemista vailla? Nappaa 7 kirjavinkkiä sijoittajalle

Sijoittajillekin on tarjolla paljon luettavaa kesäloman ratoksi.

Kesälukemista ja -kuuntelemista kaipaavalle löytyy runsaasti vaihtoehtoja. Jos dekkarit ja chick lit eivät nappaa, kevään ja kesän kirjauutuuksista löytyy varmasti luettavaa myös sijoitusajattelun avartamiseen:

 

Omistajan tahto

Timo Leino, Markku Pohjola, Harri Saukkomaa

Alma Talent, 2023, 340 sivua

Omistajan tahto saa yrityksen menestymään tai tuhoutumaan. Kirjaan on tehty yli 30 haastattelua, jotka kertovat, miten omistajan tahto muodostuu nyt ja tulevaisuudessa. Tosielämän esimerkit paljastavat, mitä tapahtuu suurten perheyritysten kulissien takana tai valtionyhtiön taisteluissa itsenäisyydestään poliitikkojen ohjenuorassa. Haastateltavien kokemukset omistajuudesta ovat elämänmakuisia ja valottavat omistamisen hyviä ja huonoja päiviä.

 

Alijäämämyytti – Modernin rahateorian mahdollisuudet

Stephanie Kelton

Into Kustannus, 2023, 330 sivua

Kirja kääntää tunnetun raha-ajattelun päälaelleen ja tarjoaa uusia näkökulmia köyhyyden ja eriarvoisuuden, työttömyyden, terveydenhuoltojärjestelmien ja ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi. Kirja murtaa myytit siitä, että valtiontaloutta pitäisi hoitaa samalla tavalla kuin kotitalouden budjettia tai että alijäämä vahingoittaa tulevia sukupolvia, syrjäyttää yksityisiä investointeja ja pysäyttää pitkän ajan talouskasvun.

 

Maailman 50 vaarallisinta sukua

Hannu Sokala

Nemo, 2023, 428 sivua

Kirja on jatkoa tutkivan toimittajan Hannu Sokalan edelliselle kirjalle Maailman 50 vaarallisinta yhtiötä. Tietyillä perheillä ja suvuilla on merkittävää valtaa taloudessa ja politiikassa, mutta ne pysyvät usein piilossa. Mitä haasteita tällä on tasa-arvolle, demokratialle ja ilmastotoimille? Kirjassa avataan esimerkiksi Heinekenien, Habsburgien, Rockefellerien, Saudien, Windsorien, Toyodan suvun ja Xin suvun tarinoita. Kirjassa ovat mukana myös Suomen Herlinit.

 

Menesty kuin mies – Rahasta, maineesta ja myyteistä

Moona Laakso

Into Kustannus, 2023, 280 sivua

Kirjassa miehet kertovat, kuinka ovat saaneet menestystä, mainetta ja mammonaa. He kertovat uransa eri vaiheista, elämänvalinnoistaan sekä voitoista ja vastoinkäymisistä. Mukana ovat esimerkiksi Riku Rantala, Antti Rintanen, Jukka Lepikkö, Kim Väisänen ja Samu Haber. Kirja on jatkoa Vaurastu kuin nainen -kirjalle, jossa 12 naista avasi menestysreseptinsä ja sijoitussalkkunsa.

 

Viisas sijoittaja

Esa Juntunen

Tammi, 2023, 512 sivua

Viisas sijoittaja on suosittua Omavaraisuushaaste-blogia yli seitsemän vuotta kirjoittaneen Esa Juntusen esikoisteos. Kirja avaa henkilökohtaisten ja universaalien tarinoiden avulla, kuinka osakesijoittaja voi menestyä sekä hyvinä että huonoina aikoina, jos tuntee osakemarkkinoiden lainalaisuudet. Kirjoittaja avaa sekä onnistumisiaan että tekemiään virheitä ja niistä saamiaan oppeja.

 

Sijoittaja

Terho Puustinen

Otava, 2023, 235 sivua

Sijoittajan pitäisi ostaa osakkeita halvalla, myydä kalliilla ja nauttia elämästä. Todellisuudessa moni seuraa lauman liikkeitä päätyen ostamaan kalliilla ja myymään halvalla. Hannes Kulvik kertoo kirjassa sijoitusstrategiastaan, jossa korostaa rohkeuden ja varovaisuuden tasapainoa. Strategiansa avulla hän on onnistunut saamaan pitkällä aikavälillä globaaleja osakemarkkinoita parempaa tuottoa.

 

Elämän vuoksi

Janne Kotiaho, Kyösti Ylikulju, Viivi Kuusiaho ja Jonne Hytönen

Into Kustannus, 2023, 250 sivua

Kirjoituskokoelma tarkastelee ihmiskunnan tulevaisuutta ja kyseenalaistaa talouskasvun roolin. Rajaton kasvu on mahdotonta, mutta väistämätön muutos aiheuttaa epämukavia tunteita ja vaatii kohtuuttoman kohtuullistamista. Asiantuntemukseen ja tieteelliseen näyttöön pohjautuvat kirjoitukset pureutuvat eri näkökulmista ympäristökriisien ymmärtämiseen, kohtaamiseen ja ratkaisemiseen. Kirjoittajakaartiin kuuluvat esimerkiksi Sixten Korkman, Mari Pantsar, Henna Virkkunen ja Markku Ollikainen.

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"