Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kiinnostavimmat osakkeet julki - talouden tulkit: Ei niitä kaikkein seksikkäimpiä yhtiöitä

Talouden tulkit kertovat, mitkä Helsingin pörssin osakkeet ovat heistä tällä hetkellä kiinnostavimpia.

Helsingin pörssi on jäänyt tänä vuonna jälkeen esimerkiksi Yhdysvalloista. Toisaalta laskun myötä pörssistä voi löytyä kiinnostavia ostopaikkoja.

Tällä viikolla talouden tulkit paljastavat, mitkä ovat heidän mielestään kiinnostavimmat osakkeet:

 

”Oriola, Nightingale Health ja Talenom.”

Mika Hyttinen, sijoituskirjailija

 

”Olen analysoinut SalkunRakentajaan muutamia osakkeita ja valitsen yhtiöt niiden joukosta, koska olen tutustunut yhtiöihin. Haluan muutenkin avartaa sijoitusnäkökulmaa vähän pienempiin mutta terveisiin yhtiöihin, koska niillä on parhaassa tapauksessa isompi kannattavan kasvun potentiaali kuin suuryhtiöillä.

Elintarvikeyhtiö Fodelian tytäryhtiö Feelia on vahva toimija kuntien, päiväkotien ja hoivakotien ruokapalvelutoimittajana. Fodelia Retaililla on puolestaan manner-Suomen ainoa sipsitehdas. Yhtiö teki onnistuneen yrityskaupan viime vuonna ostamalla Kuopiosta mehuvalmistajan, joka palvelee foodservice-sektoria.

Puuelementtejä eri kokoisiin rakennuskohteisiin tehtaissaan valmistava LapWall toimii kannattavasti, vaikka kasvun osalta on menossa välivuosi. Samalla kun seinäelementtien kysyntä on laskenut asuntorakentamisen vähyyden vuoksi, kattoelementtien kysyntä on säilynyt kohtalaisena.

Ovaro Kiinteistösijoituksella on menossa hyvä käänne, vaikka korkoympäristö on muuttunut. Yhtiö on saanut myytyä viime vuosina vanhaa asuntokantaa, tervehdytettyä taseen ja laajennuttua kasvukeskusten toimitilojen kehityskohteisiin, joiden vuokrausastetta on saatu nostettua.”

Henri Elo, sijoituskirjailija ja SalkunRakentaja-bloggaaja

 

”Valintani ovat Neste, Nokian Renkaat ja Tietoevry. Jokainen niistä sopii hyvin sijoitusstrategiaani, jossa etsitään laadukkaita yhtiöitä, ostetaan niitä isolla turvamarginaalilla ja omistetaan pitkään.

Luotan edelleen salkkuni pitkäaikaisiin tukipilareihin kuuluvan Nesteen kykyyn kasvaa kannattavasti. Kilpailun kiristymisestä on toki jo nähty viitteitä, enkä uskokaan yhtiön marginaalien enää yltävän ihan huippuvuosien tasolle. Tästä huolimatta osakkeen tuotto-riski-profiili näyttää nykyhinnalla oikein hyvältä.

Toisen pitkäaikaisen omistukseni, Nokian Renkaiden, liiketoiminta on tällä hetkellä äärimmäisen mielenkiintoisessa muutosvaiheessa. On mielestäni päivänselvää, että yhtiön tulos kohenee huomattavasti, kun uuden Romanian tehtaan kapasiteetti saadaan muutaman vuoden kuluttua käyttöön.

Salkkuni vähän uudempi tuttavuus, Tietoevry, on turvallisuushakuisen sijoittajan valinta. Kannattavuus on ollut historiallisesti tasaisen hyvä, mutta potentiaalia on parempaankin. Tuloskehitys on varsin

ennustettavaa, joten pahoja pettymyksiä tuskin on luvassa. Tieto ei ole niitä kaikkein seksikkäimpiä yhtiöitä alallaan, mikä varmasti omalta osaltaan selittää kroonisesti matalaa arvostusta.

(Valintojen ajankohta 12.9.2023, näkemys voi ajan myötä muuttua.)”

Jarkko Aho, sijoituskirjailija ja kouluttaja

 

”Kempower, Talenom ja Qt Group.”

Esa Juntunen, sijoituskirjailija ja Omavaraisuushaaste-bloggaaja

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"