Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kesäraatilaiset kertovat, kuinka markkinoiden heilunta muutti heidän sijoittamistaan

Viisaan Rahan Kesäraati-sarja alkaa! Nuorten Osakesäästäjien valiokuntalaiset kertovat näkemyksiään sijoittamisesta seitsemän viikon ajan.

Heiluva markkinatilanne on saanut osan sijoittajista varpailleen ja jotkut muuttamaan suunnitelmiaankin. Millaisia muutoksia Nuoret Osakesäästäjät ovat tehneet?

 

”Viimeisen vuoden aikana en ole tehnyt muutoksia sijoitussuunnitelmaani. Viimeaikaisessa laskumarkkinassa olen päässyt todella testaamaan suunnitelmani kestävyyttä. En usko sijoitussuunnitelmaan muuttamisen hätäisesti lyhyen aikavälin tuloksien perusteella, koska silloin tulee helposti tehtyä suuria mokia pienessä paniikissa. Itse sijoitan säännöllisesti, riippumatta maailmantilanteesta, ja pyrin välttämään markkinoiden ajoittamista. Tämä lähestymistapa auttaa minua suhtautumaan markkinoiden heilahteluihin tyynemmin.”

Arttu Pyykönen

 

”Suurimmat muutokset sijoitussuunnitelmaani olen tehnyt viime vuoden aikana painotusten suhteen. Suorien osakkeiden ja rahastoihin sijoittamisen sijaan keskityin viime vuoden aikana enemmän säästämiseen silmällä pitäen asuntosijoittamista.”

Emilia Kivikko

 

”Sijoitussuunnitelmani kulmakivet eivät ole muuttuneet mihinkään, mutta ostotahtini on epätasaisempi johtuen markkinoiden heilunnasta. Siinä missä aiemmin ostin säännöllisemmin, nyt olen pyrkinyt ajoittamaan ostoja riippuen markkinoiden heilunnasta. Olen myös kasvattanut ulkomaisten rahastojen osuutta lisätäkseni maantieteellistä hajautusta. Kuukausittain sijoitettava summani on kuitenkin pysynyt samana tai kasvanut hieman, riippuen kuukaudesta.”

Maria Nurminen

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"