Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kesäraati: Vastuullisuuden huomioimalla mukaan tulevaisuuden nousuihin

Nuorten Osakesäästäjien valiokuntalaiset kertovat, kuinka vastuullisuus vaikuttaa heidän sijoitusvalintoihinsa.

Tällä viikolla Viisaan Rahan Kesäraati kertoo, kuinka vastuullisuus näkyy heidän sijoitusvalinnoissaan:

 

”Vastuullinen liiketoiminta on mielestäni mielenkiintoinen ja tärkeä aihe, jota jatkuvasti opiskelen lisää niin vapaa-ajalla kuin työelämässä. Pyrin tekemään vastuullisia sijoituspäätöksiä ja tutustun sijoittamieni yhtiöiden vastuullisuusraportointiin sekä tulevaisuuden suunnitelmiin vastuullisuuden näkökulmasta. Rahastojen osalta tarkistan rahaston vastuullisuuden, niin hyvin kuin se on mahdollista, ja se myös vaikuttaa sijoituspäätökseeni.”

Juulia Riippi

 

”Pyrin huomioimaan yhtiöiden vastuullisuuden tehdessäni sijoituspäätöksiä. Arvioin yhtiöiden vastuullisuustoimia pääasiassa lukemalla yhtiöiden vastuullisuusraportteja ja vuosikertomuksia. Tavoitteeni on selvittää, minkälaisia konkreettisia vastuullisuustoimia yhtiöt toteuttavat ja miten tavoitteiden saavuttamisessa edistytään. Tällä hetkellä myös sellaiset yhtiöt kiinnostavat, jotka voisivat tulevaisuudessa hyötyä vihreästä siirtymästä.”

Kaisa Vanha-Perttula

 

”Vastuullisuus vaikuttaa vahvasti sijoitusvalintoihini, ja se näkyy käytännössä kaikissa suorissa osakesijoituksissani. Vastuullisuus on minulle todella tärkeä juttu, ja haluan varmistaa, että sijoitukseni heijastavat omia arvojani. Lisäksi vastuullisessa sijoittamisessa on omat käytännölliset hyötynsä. Vastuullisuusasiat ovat tulleet viime aikoina todella muotiin ja huomioimalla vastuullisuuden olen varautunut tulevaisuuteen, jos lainsäädäntö kiristyy tai suuret toimijat asettavat korkeampia vastuullisuusstandardeja. En halua jäädä nuolemaan näppejäni ja missata tulevaisuuden nousuja.”

Arttu Pyykönen

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"