Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kesäraati: Tässä tilanteessa myisin osakkeet pois

Nuorten Osakesäästäjien valiokuntalaiset kertovat, milloin olisivat valmiita myymään sijoituksiaan.

Tällä viikolla Kesäraati pohtii, milloin on aika myydä sijoituksia.

 

”Lähtökohtaisesti en myy sijoituksiani, ellei yhtiön liiketoiminnassa tapahdu merkittävää muutosta. Viime vuosien markkinaheilunta on auttanut suhteuttamaan uutistulvaa ja arvioimaan sitä, minkälainen vaikutus yksittäisellä uutisella on yhtiöön pitkässä juoksussa. Tämän avulla on ollut helpompi olla tekemättä äkkinäisiä johtopäätöksiä. Lopulta kuitenkin päätökseni perustuu huolelliseen arviointiin yhtiön tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä.”

Kaisa Vanha-Perttula

 

”Olen myynyt tappiolla olevia osakkeita, kun olen huomannut, etten ole välttämättä tutustunut yritykseen tarpeeksi hyvin alun perinkään, en ole enää uskonut sijoitukseen, tai joskus vasta kun en ole nähnyt sijoituksessa enää mitään toivoa ja olen halunnut realisoida tappiot. Tilanteet liittyvät enemmän yrityksen kehitykseen pitkällä aikavälillä kuin yksittäisiin uutisiin.”

Emilia Kivikko 

 

”Olen myynyt osakkeita, kun yhtiön liiketoiminta tai toimintaympäristö on muuttunut olennaisesti ja tulevaisuus on näyttäytynyt epävarmalta. Yksittäiset uutiset eivät saa minua myymään, vaan jokaista myyntiä on edeltänyt perusteellinen pohdinta.”

Maria Nurminen

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"