Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kesäraati: Sijoittaminen palkitsee sekä taloudellisesti että älyllisesti

Kannattaako sijoittaminen aloittaa, vaikka maailman taloustilanne olisikin epävarma? Kesäraati kertoo mielipiteensä.

Kesäraati-sarjan viimeisessä osassa Viisas Raha välittää Nuorten Osakesäästäjien terveiset sijoittamista harkitseville, mutta markkinoiden heilunnan vuoksi epäileville nuorille:

 

”Rohkaisen jokaista aloittamaan sijoittamisen, vaikka yleinen taloustilanne vaikuttaisi epävarmalta. Sijoittaminen pitkällä aikavälillä on järkevää riippumatta markkinoiden hetkellisestä tilanteesta. Huonon taloustilanteen aikana voi myös tehdä hyviä löytöjä edullisilla hinnoilla. Nuorena aloittaminen antaa sinulle enemmän aikaa hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä ja oppia sijoittamisen perusteita pienemmillä riskeillä. Kun aloittaa nuorena, ovat summat yleensä pieniä ja niiden menettäminen erilaisten virheiden vuoksi ei ole kovin vakavaa. Pääsee halvalla opettelemaan. Älä anna lyhytaikaisen epävarmuuden estää pitkän aikavälin mahdollisuuksien hyödyntämistä. Toivotan meille kaikille nuorille sijoittajille oikein tuottoisaa tulevaisuutta!”

Arttu Pyykönen

 

”Pitkäjänteinen sijoittaminen on hyvä tapa kasvattaa varallisuutta ajan myötä, vaikka markkinat vaihtelevatkin lyhyellä aika välillä. Hajauttamalla sijoituksia ja aloittamalla pienemmillä summilla voi riskiä hallita paremmin.”

Minttu Tattinen

 

”Sijoittaminen voi olla pitkän aikavälin kannalta erittäin palkitsevaa niin taloudellisesti kuin älyllisesti. Historiallisesti osakemarkkinat ovat osoittautuneet pitkällä aikavälillä tuottaviksi ja tarjonneet parempaa tuottoa kuin useimmat muut sijoitusluokat. Sijoittamatta jättäminen voi merkitä menetettyjä tuottomahdollisuuksia ja heikompaa ostovoimaa inflaation vaikutuksen myötä. Nuorille sijoittajille aika on tärkein voimavara hyödyntää korkoa korolle -ilmiötä. Vaikka osakemarkkinat voivat heilahdella, pitkän aikavälin sijoitushorisontti auttaa myös tasaamaan riskejä. Isoin riski sijoittamisessa on kuitenkin pysyä poissa osakemarkkinalta!”

Kaisa Vanha-Perttula

 

”Sijoitushorisonttisi on oletettavasti pitkällä tulevaisuudessa, joten nyt jos joskus on loistava aika aloittaa. Virheitä sattuu meille kaikille, mutta tehdään virheitä ja opitaan niistä mieluummin nuorempana kuin vanhempana, jolloin summatkin ovat suurempia.

· Nappaa siis käteesi pari erilaista aloittelevalle sijoittajalle tarkoitettua kirjaa ja pohdi sitä, millaiset toimialat/trendit kiinnostavat sinua.

· Ala seuraamaan niihin liittyviä uutisia, ota harkittua riskiä ja osta rohkeasti ensimmäiset osakkeesi.

· Liity samanhenkisten sijoittamisesta kiinnostuneiden nuorten joukkoon eli Nuoriin Osakesäästäjiin!”

Maria Nurminen

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"