Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Witted Megacorpin listautumisannista yleisölle allokoitiin merkittävistä osakkeista yli neljännes. Kuva: iStock

Helsingin Osakesäästäjät: Witted Megacorpin annista on opittavaa isommillakin järjestäjillä

Helsingin Osakesäästäjät on peräänkuuluttanut pörssiantien läpinäkyvyyttä, ja nyt Witted Megacorpin listautumisannin tasa-arvoisuus kerää kiitosta.

Helsingin Osakesäästäjät ry hallitus on systemaattisesti viimeisen kahden vuoden aikana puhunut erinäisten pörssiantien läpinäkyvyyden parantamisesta. Yhdistyksen hallitus haluaa antaa positiivisen erityismaininnan Witted Megacorpin listautumisannista, jonka pääjärjestäjänä toimi Sisu Partners.

– Tämä on esimerkki, josta suuremmatkin toimijat voisivat ottaa oppi läpinäkyvämmän annin toteuttamisesta, kehuu Helsingin Osakesäästäjien puheenjohtaja Toni Onatsu.

Witted Megacorpin listautumisannissa merkittäväksi tarjottiin enintään 1 449 368 uutta yhtiön osaketta. Yleisölle tästä annista allokoitiin 374 552 osaketta (25,84 prosenttia koko annista), instituutioille 915 771 (63,18 prosenttia) osaketta ja henkilöstölle 159 045 (10,97 prosenttia) osaketta.

Helsingin Osakesäästäjien puheenjohtaja Toni Onatsu

Helsingin Osakesäästäjien puheenjohtaja Toni Onatsu

Instituutioannissa tehdyt merkintäsitoumukset hyväksyttiin kokonaan 1 500 osakkeeseen saakka ja tämän ylittävältä määrältä 12,9 prosentin osalta annetuista merkintäsitoumuksista.

Helsingin Osakesäästäjät ry kiinnittää erityistä huomiota instituutioannin tasa-arvoisuuteen ja jakoperiaatteiden julkistamiseen. Viime vuosien listautumisanneissa ei instituutio-osakkeiden jakoperusteita ole julkistettu, ja Helsingin Osakesäästäjät ovatkin olleet huolissaan sijoittajien tasapuolisesta kohtelusta.

Helsingin Osakesäästäjät pitää positiivisena myös sitä, että yleisön osuus annista on ollut hyvällä tasolla – yli 25 prosenttia. Annin jakoperiaatteet eri ryhmien kesken oli julkistettu ennakkoon, ja anti noudatteli ennakkoon julkistettuja raameja. Vaikka yleisön osuus olisi voinut olla suurempikin, jakoperiaatteiden julistaminen ennakkoon parantaa huomattavasti antien läpinäkyvyyttä sekä piensijoittajien luottamusta yhtiöön.

Osakesäästäjänä saat enemmän

Osakesäästäjien jäsenenä saat lukuisia rahanarvoisia jäsenetuja sekä Viisas Raha -lehden kahdeksan kertaa vuodessa.

Liity jäseneksi! Voit myös ostaa jäsenyyden lahjaksi täältä.

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"