Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Eläke, vapaudentunne ja onnistumisen ilo – näitä asioita talouden tulkit tavoittelevat sijoittamisella

Tällä kertaa talouden tulkit paljastavat, mitkä heidän tavoitteensa sijoittamisen suhteen ovat.

Yksi haluaa vaurastua, toinen turvaa pahan päivän varalle. Mutta mitä tavoitteita talouden tulkeilla on sijoittamisen suhteen?

 

”Sellaisen tavoitteen, että sijoitussalkku tuo osaltaan myös eläke- ja taloudellista turvaa. Haluan ajatella, että sijoituksia voi järkevästi käyttää kulutukseen myös ennen eläkeikää.

Osa sijoitussalkkuani on niin sanottu PS-tili. Koska eläketurvaani ei kerry niin paljon lakisääteisesti, tavoitteenani on nostaa PS-tilin taso 100 000 euroon. Siinä on ollut vähän mutkia matkassa, mutta ei 
hätiköintiä.

Tämän salkun isoimpia sijoituksia ovat Panostaja, Puuilo, Fodelia, LapWall, SSAB, Scanfil, Ponsse ja Atria.

Kun se tavoite on saavutettu, olen antanut itselleni luvan kilistellä hyvälaatuista kuohuviiniä joko yksin tai mielellään hyvässä seurassa. :)” 

Henri Elo, sijoituskirjailija ja SalkunRakentaja-bloggaaja


”Aluksi tavoitteena oli vain jonkinlaisen tuoton saaminen tilisäästöille. Oivalsin kuitenkin aika nopeasti korkoa korolle -ilmiön voiman ja tajusin voivani saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden, kunhan sijoittaisin säännöllisesti ja pitkään. Varhainen eläköityminenkin oli mielessä, vaikkei firettämisestä vielä tuolloin puhuttukaan.  

En ole tavoitteen saavutettuani kuitenkaan malttanut lopettaa työntekoa. Toisin kuin ehkä nuorempana ajattelin, työ on paljon muutakin kuin tapa tienata rahaa. Se tuo elämään mielenkiintoa ja merkityksellisyyttä. Eläköitymishaaveet ovat siksi jääneet taka-alalle. 

Perheen ja lasten myötä omista sijoitustavoitteista on tullut koko perheen tavoitteita. Mitä suuremmaksi salkku kasvaa, sitä vahvempi taloudellinen turvaverkko tulevaisuutemme varalle rakentuu.  
Loppujen lopuksi raha on kuitenkin vain rahaa. Sijoittaminen on itsessään äärimmäisen kiehtova laji, jonka parissa pyrin kehittämään itseäni niin pitkään kuin suinkin mahdollista.” 

Jarkko Aho, sijoituskirjailija ja kouluttaja

 

”Toivoisin, että minulla olisi mukava potti käytettävissä sitten kun jään eläkkeelle ja tulotaso putoaa. Lisäksi sijoitukset tuovat myös turvaa ennen sitä. Koskaan ei tiedä, mitä elämä tuo eteen ja se, että on puskurivarallisuutta, tuo vaihtoehtojen vapautta elämään. Vapaudentunteen merkitystä ei voi väheksyä.” 
Henna Mikkonen, pääekonomisti, Säästöpankki

”Toivon saavani onnistumisen iloa ja mukavia kokemuksia.” 

Karo Hämäläinen, sijoituskirjailija
 

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"