Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Asuntoja, metsää, korkoja… Vai pelkkiä osakkeita? Talouden tulkit kertovat, miten hajauttavat

Talouden tulkit sijoittavat pääasiassa osakkeisiin, mutta muitakin sijoituskohteita löytyy. Nyt he paljastavat, kuinka ovat hajauttaneet sijoituksiaan eri omaisuusluokkien välillä.

Kun osakemarkkinat heilahtelevat, vakautta sijoitussalkkuun voivat tuoda esimerkiksi korot tai metsä. Tällä kertaa talouden tulkit kertovat, ovatko hajauttaneet sijoituksiaan eri omaisuusluokkien välillä.

 

”Omistan osakkeiden lisäksi korkorahastoja, pari asuntoa ja jonkin verran metsää.”

Karo Hämäläinen, sijoituskirjailija

 

”En juurikaan. Pääpaino on osakkeissa. Velkavipu on maltillinen. Omistusasunto on tavallaan myös sijoitus.”

Henri Elo, sijoituskirjailija ja SalkunRakentaja-bloggaaja

 

”Salkkuni painottuu listattuihin osakkeisiin, joihin olen sijoittanut sekä suoraan että rahastojen kautta. Pieni osuus on listaamattomissa yhtiöissä ja faktoripohjaisissa sijoituksissa (lasken erilaiset faktoripohjaiset rahastot omiksi omaisuusluokikseen, sillä niiden riskiprofiili ja monet muut ominaisuudet poikkeavat laajasta osakemarkkinasta). Riskin pienentämiseksi ja hyviä ostopaikkoja varten minulla on salkussa aina myös vaihteleva määrä käteistä. Suurin osa käteisestä oli pitkään talletuksissa, mutta korkojen nousun myötä olen siirtänyt käytännössä koko käteiskassan rahamarkkinoille/lyhyisiin korkoihin.”

Jarkko Aho, sijoituskirjailija ja kouluttaja

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"