Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Tokion Shibuya Crossing viime vuoden syyskuussa. Kuva: iStock

Asiantuntijan 3 tärppiä globaaliin sijoittamiseen

Yhtenä mielenkiintoisimmista sijoituskohteista Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto näkee Japanin, jonka talous on saamassa uutta puhtia esimerkiksi palkkojen hienoisen nousun myötä talous. Japanissa myöskään korkea inflaatio pitkän deflaation jälkeen ei ole ongelma monien muiden maiden tavoin.

Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto kannustaa osakesäästäjää hajauttamaan salkkuaan globaalisti, koska Suomessa on rajallinen kattaus toimialoja ja yhtiöitä. Hän nostaa esiin kolme tällä hetkellä kiinnostavaa sijoitusaluetta.

Yhdysvallat

Talous vetää edelleen vahvasti. Korkojen lasku tukee taloutta entisestään. Maan taloustilanne on parempi kuin Kiinassa tai Euroopassa. 

Talouden epävarmuudessa laadukkaat yhtiöt pärjäävät paremmin, ja niitä löytyy yhdysvaltalaisista pörsseistä. 

Yhdysvaltalaisista osakkeista myös pienemmät, markkina-arvoltaan alle 3 miljardin small cap -yritykset ovat kiinnostavia niiden alhaisemman arvostustason vuoksi.

Japani

Talouden uusi herääminen pitkän deflaatiokauden jälkeen, Japanin talous voi paremmin kuin vuosiin. 

Myös hallintotapaan tehdyt uudistukset parantavat yritysten kannattavuutta ja pyrkivät ottamaan myös sijoittajien etuja aiempaa paremmin huomioon. 

Maassa on nyt pitkään odotettua inflaatiota, mikä on johtamassa japanilaista kuluttajaa hyödyttävään palkka-hinta-kierteeseen. 

Pohjoismaat 

Varsinkin teollisuuden kehitys on pitkään ollut heikkoa, mutta nyt on nähtävissä elpymistä. 

Sijoittamalla pelkän Suomen lisäksi myös muihin Pohjoismaihin sijoittaja saa salkkuunsa tervetullutta toimialahajautusta ja vähentää myös omistustensa riskejä. Yksittäistä veturia Pohjoismaista ei kuitenkaan tule mieleen.
 

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"