Lehti suomalaiselle sijoittajalle

2023 oli rahastovuosi – tässä ovat Nordnetin suosituimmat rahastot

Nordnetin asiakkaat sijoittavat kuukausisäästösopimuksella rahastoihin tai ETF:iin keskimäärin 240 euroa kuukaudessa.
 

Suomalaisten rahastosäästäjien määrä kasvoi vuonna 2023 nopeammin kuin osakesijoittajien määrä, kertoo Nordnet. Nordnetin kautta rahastoihin säästävien määrä nousi kymmenen prosenttia, kun osakkeisiin sijoittavien määrä kasvoi kuusi prosenttia.

− Vuodesta 2023 näyttää tulleen ennen kaikkea rahastosijoittamisen vuosi. Kulunut vuosi on asettanut haasteita osakepoimijalle, mikä on ollut omiaan ohjaamaan sijoittajien ajatukset hajauttamaan ja valitsemaan salkkuihinsa helppoja indeksirahastoja, Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen sanoo.

Nordnetin asiakkaista 30 prosentilla on kuukausisäästösopimus. Sopimuksia on noin 200 000, ja osalla asiakkaista niitä on useampi. Kuukausisäästösopimuksella voi sijoittaa perinteisiin rahastoihin tai ETF:iin. 

Keskimääräinen säästösumma on 240 euroa kuukaudessa. Tuppuraisen mukaan ETF:iin saatetaan säästää kuukausisopimuksen avulla jopa 600 euroa, rahastoihin taas keskimäärin noin 150 euroa.

− Naisia ja miehiä on kuukausisäästäjissä lähes yhtä paljon. Suurin ikäryhmä on 26–35-vuotiaat, Tuppurainen sanoo. 

− Rahastosijoittaminen on etenkin nuorten opiskelijoiden, mutta myös toimihenkilö- ja asiantuntijatasolla työskentelevien suosiossa, sillä molemmissa ryhmissä 37 prosenttia valitsisi osakerahaston nyt sijoituskohteeksi. 

Nordnetin suosituimmat rahasto ovat

Nordnet indeksirahasto Suomi ESG

Nordnet Indexfond Sverige ESG

Handelsbanken Usa Indeksi

Suosituimmat ETF:t ovat

iShares Core S&P 500 UCITS ETF

iShares Core MSCI World UCITS ETF

db x-trackers EURO STOXX UCITS ETF
 

Lisää aiheesta "Sijoittaminen"