Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Sijoittamisesta ja säästämisestä kiinnostuneille lukijoille löytyy sekä sijoitukseen että yleisemmin henkilökohtaiseen talouteen liittyviä blogeja. Kuva: iStock

Vuoden 2021 parhaat talousblogit listattu

Raha- ja talouskysymyksiin haetaan vastauksia yhä useammin internetin maailmasta – monien ansioituneiden talousaiheisten blogien kautta.

Sijoittamisesta ja säästämisestä kiinnostuneille lukijoille löytyy sekä sijoitukseen että yleisemmin henkilökohtaiseen talouteen liittyviä blogeja. Financer.com listasi 10 parasta talousblogia tälle vuodelle. Aikaisemman asiantuntijoiden valitseman blogilistauksen sijaan sivusto antoi kävijöidensä äänestää vuoden 2021 parhaista talousblogeista. Kuukauden kestänyt äänestys keräsi runsaasti ääniä ja kilpailu kärkipaikasta oli tiukka. Tässä artikkelissa esitellään kyselyn parhaimmisto.

Parhaat talousblogit 2021

1. Inssin osingot 

https://inssinosingot.fi/

Kisan ykköspaikan vienyt Inssinosingot.fi -talousblogi kertoo nuoren jyväskyläläisen näkemyksiä säästämisestä, sijoittamisesta ja yrittämisestä.

– Vaikka kirjoitankin sijoitusblogia, en ole silti mestarisijoittaja, enkä edes yritä esittää sellaista. Tämä tulee kyllä ilmi kirjoituksiani lukiessa, sillä pyrin kertomaan myös avoimesti tekemiäni virheitä, kuvailee vuodesta 2017 aktiivisesti blogia ylläpitänyt Rikhard Wacker.

26-vuotias Wacker kertoo motiivikseen rakentaa sellainen blogisivusto, jota hän itse haluaisi lukea. Samalla hän muistuttaa, että virheet kuuluvat jokaisen elämään – sijoittamisessakin.

– Olipa virheen tehnyt sitten sinä tai joku muu, niin niistä kannattaa kaikkien ottaa opiksi. Sen vuoksi käsittelen tässä blogissa tarkasti myös tekemiäni virheitä, jotta muut eivät tekisi samaa, Wacker korostaa.

Inssin osingot -blogissaan Wacker kertoo oman talouden ylläpitämisestä sekä matkasta kohti vaurastumista.

– Lopullisena päämääränä minulla on se kliseinen ”taloudellinen riippumattomuus”, kuten varmaan kaikilla muillakin sijoitusblogeilla. Tavoitteenani olisi saavuttaa se vuonna 2037, Wacker tarkentaa.

2. Omavaraisuushaaste -blogi

https://omavaraisuushaaste.com/

Omavaraisuushaaste.com -blogissa kuvataan alle kolmekymppisen miehen haasteita matkalla kohti taloudellista riippumattomuutta.

Blogissa käsitellään klassisia aiheita kuin säästämistä ja sijoittamista, mutta keskitytään paljon myös rahan tekemiseen.

– Kirjoitan blogitekstejä vähintään kaksi kertaa viikossa, joten blogini on myös ylivoimaisesti Suomen aktiivisin talousblogi, kirjoittaja korostaa.

3. Laimea silli

https://laimeasilli.wordpress.com/

Sijoittamispäiväkirja, jonka kirjoittaja kertoo näkemyksistään ja salkkunsa sisällöstä omalla persoonallisella tavallaan.

Blogin ylläpitäjä katsoo sijoittamisen olevan aika lähellä erilaisia strategiapelejä.

– Jos pidät strategiapeleistä, pidät myös sijoittamisesta, hän sanoo.

– Tässä harrastuksessa et ole koskaan “valmis”, kehittymiseen on aina sijaa, aina voi miettiä, ottaa käyttöön ja kokeilla uutta sijoitusstrategiaa. Lisäksi alan keskustelupalstoilla kuten Trooli.fi voit saada harrastukseesi myös yhteisöllisyyttä, Laimea silli -talousblogisivusto kertoo.

4. Kukkaron rouva

https://kukkaronrouva.fi/blogi/

Kukkaronrouva.fi -blogissa alle kolmekymppinen Turun yliopistosta valmistunut matemaatikko kuvaa näkemyksiään taloudesta, säästämisestä, sijoittamisesta ja lisätulojen hankinnasta.

– Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Samalla, kun opin itse uutta, toivon, että voin opettaa sinullekin hyödyllisiä taitoja ja vinkkejä, Heidi-niminen bloggaaja kuvailee sivustollaan.

5. Kulta-Into

https://www.kultainto.com/

Säästämiseen ja ekologisiin valintoihin keskittyvä talousblogi. Miten saada rahat riittämään? Onko rahan säästäminen vaikeaa? Näiden asioiden pohtimisen lisäksi Kulta-Into-talousblogi kertoo muun muassa siitä, miten kilpailuttaminen hoituu, ja miten voit säästää rahaa joka päivä.

– Parhaat säästövinkit voivat auttaa sinua säästämään jopa tuhansia euroja vuodessa, blogin sivustolla luvataan.

6. Laiska sijoittaja

http://laiskasijoittaja.blogspot.com/

Laiska sijoittaja -talousblogissa löytyy pohdintoja kirjoittajan osakesalkun sisällöstä ja tulevaisuuden näkymistä. Blogin kirjoittaja pyrkii sijoitusstrategiallaan nimensä mukaisesti vaurastumaan olemalla "aktiivisesti laiska" – eli ostelemalla arvopapereita sopivalla hetkellä, mutta välttämällä niiden myymistä viimeiseen asti.

Blogia aloitellessaan vuonna 2010 bloggaajan taloudellisen riippumattomuuden raja kulki 200 000 euron sijoitusomaisuudessa ja velattomassa asunnossa.

– Tuohon aikaan olin aloittelemassa vakituisempaa työuraa, ja sijoituksiin alkoi jäädä ylimääräistä. Elin erittäin niukasti, ja rahankäytössä prioriteetti oli säästämisessä ja sijoittamisessa. Asuntolainan lyhennys oli viritetty korkealle, ja loput rahat menivät sitten osakkeisiin, kertoo blogin ylläpitäjä.

Nälkä kasvaa tunnetusti syödessä. Kun ensimmäinen tavoite oli saavutettu vuoden 2017 alussa, bloggaaja asetti itselleen saman tien tavoitteeksi puolen miljoonan salkun.

– Sijoittaminen tuntui ja tuntuu edelleen mukavalta, etenkin kun maalitolppa siirtyy kauemmas tulevaisuuteen.

8. Puoli miljoonaa pääomaa

http://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/

Puolen miljoonan pääomasta vuonna 2016 lähteneessä talousblogissa oikeustieteen maisteri ja arkkitehti kertoo matkastaan kohti miljoonan euron pääomaa.

Bloggaajan kiinnostuksen kohteita ovat säästäminen, sijoittaminen ja taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu.  

– Blogin aluksi eli huhtikuussa 2016 minulla oli omaa pääomaa vähän alle puoli miljoonaa euroa, mutta syyskuussa 2018 jopa 700 000 euroa. Tavoitteeni on, että minulla on omaa pääomaa miljoona euroa tammikuussa 2026, Kirsikka-niminen bloggaaja kuvailee sivustollaan.

9. Tavoitteena säästää

https://saastotavoite.blogspot.com/

Maatilan emäntä Noora Riitapalo pohtii blogissaan maatilallisen tuloihin ja menoihin liittyviä asioita. Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa se, miten rahat saadaan riittämään silloinkin, kun yllättäviä kuukausimenoja väistämättä syntyy, mutta tavoitteena on laittaa silti varoja hieman syrjään.

Riitapalo kertoo tämän vuoden tavoitteekseen laittaa talouden tavaraliikenne tarkempaan syyniin.

– Listata ihan kuukausitasolla, mitä meidän ovistamme tulee sisään ja mitä lähtee pois. Tämä ei tosin koske elintarvikkeita, vaan myös roskiin heitetyt risat sukat lasketaan, hän kertoo blogissaan.

Uutena fokuksena tämän vuoden laskelmissa tulevat lemmikit.

– Eli luodaan karvakorville oma puskuri. Tätä kartutan nyt pikkuhiljaa ihan vaan siirtämällä tänne mahdollisesta lemmikkien ruokiin budjetoidusta summasta käyttämättä jääneet rahat.

10. Mimmit sijoittaa

https://www.mimmitsijoittaa.fi/

Ilmiöksi noussut yhteisö, johon kuuluu blogin lisäksi tapahtumia ja oma podcast.

Sivuston bloggaaja Pia-Maria Nickströmin mielestä sijoittamiseen liittyvän perustiedon tarve on monilla suuri – etenkin hänen ikäluokkaansa kuuluvilla nuoremmilla sukupolvilla.

– Mitä enemmän aloin lukea sijoittamisesta, sitä selkeämmin huomasin, että hyvin monessa mediassa, järjestössä tai tapahtumassa, jossa puhutaan sijoittamisesta, keskustelu on varsin korkealentoista, jo kokeneille sijoittajille suunnattua, Nickström on kertonut Viisas raha -lehden haastattelussa.

Nickström haluaa kirjoituksillaan luoda väylän, jonka kautta etenkin nuoret voivat matalalla kynnyksellä ja rennolla meiningillä oppia sijoittamisen perusteita.

– Blogin kautta voi myös kysyä niitä kysymyksiä, joita ei välttämättä esimerkiksi pankkitapaamisessa tai muissa alan tapahtumissa uskalla kysyä.

 

Lisää aiheesta "Oma talous"