Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Vanhojen osakeasuntojen hintojen kehitys kuukausittain, indeksi 2015=100. Lähde: Tilastokeskus

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla ja laskivat muualla maassa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Helsingissä hinnat nousivat eniten. Vantaalla ja Espoossa jäätiin liki viime vuoden tasolle. Koko maassa tehtyjen kauppojen määrä pysyi ennallaan.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat vuoden 2018 heinäkuuhun verrattuna pääkaupunkiseudulla 2,1 prosenttia ja laskivat muualla maassa 2,8 prosenttia.

Viime vuoteen verrattuna hinnat nousivat suurista kaupungeista selkeästi vain Helsingissä. Espoossa ja Vantaalla hinnat pysyivät viime vuoden tasolla. Muissa suurissa kaupungeissa hinnat ovat ennakkotietojen mukaan laskeneet viime vuodesta.

1) Ennakkotieto
2) Kehyskunnat = Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Riihimäki, Sipoo, Tuusula ja Vihti
Lähde: Tilastokeskus

Vanhojen kerrostaloasuntojen velattomat neliöhinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 4,5 prosenttia ja laskivat muualla maassa 2,7 prosenttia. Rivitalojen hinnat tippuivat myös pääkaupunkiseudulla.

1) Ennakkotieto

Lähde: Tilastokeskus

 

1) Ennakkotieto
2) Kehyskunnat = Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Riihimäki, Sipoo, Tuusula ja Vihti
3) . = kauppoja alle 20 kpl
Lähde: Tilastokeskus

Tilastokeskuksen tiedossa on tammi-heinäkuussa 31 902 vanhojen osakeasuntojen kauppaa koko maassa, mikä on viime vuoden tasolla. Pääkaupunkiseudulla kauppoja tehtiin 4,2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Muualla kauppojen määrissä oli laskua 1,6 prosenttia.

Tilastokeskus muistuttaa, että ennakkotiedot sisältävät keskimäärin puolet lopullisista vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kaupoista. Etenkin kesällä kuukausitilaston uusimman julkaisun kauppojen lukumäärä saattaa jäädä tavallista vähäisemmäksi ja täydentyy tulevina kuukausina.

1) julkaisuajankohtaan mennessä Verohallinnolta saatujen varainsiirtoveroilmoitusten määrä
2) Vuosi sitten julkaistu tieto
3) Kehyskunnat = Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Riihimäki, Sipoo, Tuusula ja Vihti
Lähde: Tilastokeskus

 

Lisää aiheesta "Oma talous"