Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuvituskuva: Istock

Tutkimus selvittää naisten suhdetta rahaan – osallistu kyselyyn

Uusi tutkimushanke ottaa selvää naisten rahasuhteesta. Mukaan kaivataan naisia, jotka ovat esimerkiksi osallistuneet rahaan liittyviin koulutuksiin tai webinaareihin.
 

Tuore tutkimushanke käsittelee naisten muuttuvaa suhdetta rahaan Suomessa ja Virossa. Women’s Financial Subjectivities in Flux: Encountering Insecurities, Developing Strategies and Re-shaping the Self in Finland and Estonia -hankkeen takana on Tampereen yliopistossa toimiva tutkija Jaanika Kingumets.

− Yhteiskuntatieteilijänä olen huomannut, että rahaan liittyvät aiheet ja niiden monipuolisempi ymmärtäminen ovat tulleet naisille yhä tärkeämmiksi, hän kertoo.

− Hanke tutkii, miten Viron ja Suomen naiset reagoivat kasvavaan tulevaisuutta koskevaan epävarmuuteen ja yhteiskunnassa lisääntyviin odotuksiin itsenäisestä taloudenhallinnasta.

 Jaanika Kingumets

Kingumetsin mukaan tutkimuksen keskiössä ovat naiset, jotka ovat osallistuneet rahaa käsitteleviin koulutuksiin tai webinaareihin tai esimerkiksi lukeneet aiheesta kirjoja ja kuunnelleet podcasteja.

Nelivuotisen hankkeen tavoitteena on selvittää, miten naiset soveltavat opetuksia käytäntöön, millaisia esteitä he kohtaavat, millaista menestystä saavuttavat ja miten heidän käsityksensä itsestään ja omasta kyvykkyydestään tällä matkalla muuttuu.
Kingumets kertoo, että päätyi tutkimusaiheen pariin osittain henkilökohtaisten syiden vuoksi: keski-ikään tultaessa oma taloudellinen hyvinvointi alkoi mietityttää entistä enemmän.

− Akateeminen ura koostuu nykypäivänä pitkälti pätkätöistä, jotka eivät pysty luomaan taloudellista turvaa. Ollessani näiden kysymysten äärellä kiinnostuin yhä enemmän siitä, miten naiset ympärilläni – sekä Suomessa että synnyinmaassani Virossa – hallitsevat epävarmuutta ja rakentavat erilaisia polkuja turvallisempaan elämään.

Tutkimukseen liittyvään anonyymiin kyselyyn voi vastata sähköisellä lomakkeella.

Voit seurata myös Kingumetsin Instagram-tiliä Naiset ja raha.
 

Lisää aiheesta "Oma talous"