Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Sijoitusvarallisuuden lisäksi kannattaa muistaa kerryttää riittävästi puskurirahastoa, jolla turvata äkillinen rahantarve.

Tunnista tilanteesi, hajauta ja kerrytä puskuria – Taloudellisen mielenrauhan opas, osa 6

Vaurastuminen edellyttää varallisuuden hajauttamista omien realiteettien mukaisesti, mutta äkillisiin elämänmuutoksiin on tärkeää varautua myös riittävällä puskurirahastolla.

Suomalaisten rahat ovat kiinni seinissä: omassa asunnossa ja useilla myös kesämökissä. Kiinteistön arvo voi kuitenkin laskea, ja kiinteistöjä on vaikea realisoida, jos akuutti rahantarve iskee.

– Hajauttamisen näkökulmasta olisi hyvä laittaa osa omista tuloista laittaa muihin sijoituskohteisiin, jotka ovat helpommin käytettävissä tarvittaessa ja jotka tuovat hajautusta oman varallisuuden kannalta, Kaisa Kivipelto muistuttaa.

Danske Bankin Taloudellisen mielenrauhan oppaan viimeisessä osassa pohditaan, miten erilaiset ratkaisut vaikuttavat elämän turvaamiseen ja varallisuuden kerryttämiseen.

Elämisen kustannukset vaikuttavat siihen, kuinka paljon tarvitsee puskurirahastoa, josta saa tarvittaessa rahaa käyttöön ilman, että omaisuutta tarvitsee realisoida.

Videolla myös sijoitusbloggaaja Jasmin Hamid kertoo, millaisia valintoja on itse tehnyt kartuttaakseen sijoitusvarallisuuttaan.

 

Danske Bank on Suomen Osakesäästäjien yhteistyökumppani.

Lisää aiheesta "Oma talous"