Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kaikissa kymmenessä suosituimmassa kaupungissa kävi Lontoota lukuun ottamatta viime vuonna enemmän matkailijoita kuin edeltävänä vuonna.

Talviloma siintää - Tässä TOP10 - Bangkok suosituin kaupunkikohde jo neljättä vuotta - valuuttaa kuluu eniten Dubaissa

Ykkösmatkakohteeksi nousi jälleen Bangkok, jolla oli yli 22 miljoonaa yöpynyttä matkailijaa. Toisena pysytteli Pariisi ja kolmantena Lontoo. Vuorokausi Dubaissa köyhdyttää matkailijan lompakkoa keskimäärin yli 500 dollarin verran ja Mekassa riittää 135 dollaria.

Mastercardin vuosittainen Global Destination Cities -indeksi asettaa järjestykseen 200 kaupunkia sen perusteella, kuinka paljon niissä kävi matkailijoita ja kuinka paljon he käyttivät vierailunsa aikana rahaa.

Matkailun suosi ei näytä hiipuvan ja kansainvälisten yöpyjien määrä on kasvanut kymmenessä vuodessa peräti 76 prosenttia. Vuoden 2009 jälkeen kaiken kaikkiaan matkustajien määrä on kasvanut keskimäärin 6,5 prosenttia vuosittain ja kulutetun rahan määrä taas on kasvanut keskimäärin 7,4 prosenttia. Voimakkaimmin ovat kasvaneet Aasian ja Tyynenmeren alueen kaupunkien vierailijamäärät. Niissä kasvua on ollut 9,4 prosenttia. Toiseksi voimakkainta kasvu on ollut Euroopassa, jossa nousua on ollut 5,5 prosenttia. Myös Kiina on kasvussa matkakohteena. Indeksin ennuste lupaa kasvua kautta linjan myös tälle vuodelle ja eniten sitä odotetaan Tokion kohdalla. 

Viime vuonna ykkösmatkakohteeksi nousi jälleen Bangkok, jolla oli yli 22 miljoonaa yöpynyttä matkailijaa. Toiseksi listauksessa nousi Pariisi ja kolmanneksi Lontoo. Molemmissa kävi noin 19 miljoonaa matkailijaa. Lontoo, Pariisi ja Bangkok ovat olleet kolmen kärjessä vuodesta 2010 lähtien. Myös New York on pysytellyt listan kymmenen suosituimman kaupungin joukossa 13,6 miljoonalla vuosittaisella vierailijallaan.

 

Lähde: Global Destination Cities Index

Eniten rahaa matkailijat käyttivät Dubaissa, jossa kukin matkailija kulutti keskimäärin 553 Yhdysvaltain dollaria päivässä.  Paljon edullisemmin vierailtiin Mekassa, jossa matkustaja jätti jälkeensä keskimäärin 135 dollaria vuorokaudessa.

Lähde: Global Destination Cities Index

 

 

Lisää aiheesta "Oma talous"