Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Parhaiten Taloussankari -pelissä pärjää se, joka hallitsee talousasioissa kokonaisuuden ja kartuttaa rahasaldon lisäksi kokemuksia. 

Taloussankari on löytänyt tiensä koulujen talousopetukseen

Taloussankari on nuorten kanssa yhdessä kehitetty taloustaitopeli, jonka on pelannut jo yli 60 000 nuorta. Peli opettaa nuorelle oman talouden hallintaa, säästämistä ja sijoittamista. 13–17-vuotiaille suunnattu peli on maksutta kaikkien käytössä.

– Peli on kiinnostava, koska nämä asiat alkavat olla ajankohtaisia meidän ikäisille nuorille, eikä niitä käydä kouluissa läpi”, kertoivat 14-vuotiaat peliä testanneet nuoret.  

Taloussankari soveltuu hyvin eri oppituntien sisällöksi ja opettajia varten pelin tueksi on tuotettu viisi valmista oppituntisisältöä, jotka on käännetty myös ruotsiksi ja englanniksi. Valmiiden oppituntisisältöjen avulla opettajan on helpompi ottaa peli opetuksensa tueksi.

Taloussankari-pelin ovat toteuttaneet ja taloussisällön suunnitelleet TAT, Nordea ja Pörssisäätiö. Teknisestä toteutuksesta on vastannut peliyhtiö 10Monkeys.

– Meille tekijöille paras palkinto on se, että yli 60 000 nuorta on peliä pelannut. Pelaamiseen käytetty aikakin on lähes 20 minuuttia, mikä on aivan huikea tulos talousosaamista opettavalle hyötypelille, yhteiskuntavastuujohtaja Pirjo Kuusela Nordeasta vahvistaa.

– Taloussankari on ollut yhä useammalle opettajalle hyvä apu taloustaitojen ja myös kielten opettamiseen poikkeuksellisissa olosuhteissa. Peliä kun voi hyvin hyödyntää myös vieraan kielen oppitunneilla mm. taloustermien opetuksessa, Kuusela jatkaa.

– Etenkin peruskoulun rooli taloustaitojen opettamisessa on äärimmäisen tärkeä, sillä siellä tavoitetaan kaikki nuoret taustasta ja lähtötasosta riippumatta. Taloussankari sopiikin hyvin esimerkiksi yhteiskuntaopin tunneilla pelattavaksi. Peli tutustuttaa nuoret kiinnostavalla tavalla oman talouden eri teemoihin, kuten säästämiseen ja sijoittamiseen, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kommentoi.

Parhaiten pelissä pärjää se, joka hallitsee talousasioissa kokonaisuuden ja kartuttaa rahasaldon lisäksi kokemuksia. 

– Parasta Taloussankarissa oli se, että se oli selkeä ja vähän pienemmätkin osasivat pelata sitä. Se oli opettava ja mieleenpainuva. Siinä oli paljon tärkeitä asioita, joita voi tarvita loppuelämässäkin, kertovat nuoret.

Taloussankari.fi toimii kaikilla laitteilla, mikä mahdollistaa kaikkien osallistumisen peliin, joko koulun laitteilla tai omalla kännykällä. Peliä voi pelata koulussa ilman, että pitää asentaa mitään. Myöskään erillistä kirjautumista ei tarvita.

Taloussankarissa on valmiita oppituntikokonaisuuksia, joita voi käyttää myös osina. Peliä voi pelata oppilaiden kanssa yhden tai useamman peliosion ja tehdä niihin kuuluvia tehtäviä.

Lue aiheesta lisää 

Lisää aiheesta "Oma talous"