Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Suomalaisten vaurastumista ja sijoitusosaamista on edistämässä moninainen joukko alan asiantuntijoita. Kuva: iStock

Talouden tulkit -sarja alkaa – He auttavat suomalaisia menestymään

Viisaan Rahan uudessa Talouden tulkit -sarjassa sijoitusalan asiantuntijat jakavat kokemuksiaan sekä parhaita oppejaan toimien sanakirjana rahoitusmarkkinoiden ja kuluttajien välillä.

Viisaan Rahan Talouden tulkit -kesäsarjassa kysymme talouden ja sijoittamisen asiantuntijoilta viikoittain ajankohtaisia, sijoittajia kiinnostavia kysymyksiä. 

Ensimmäisellä viikolla mukana on yhteensä viisi vastaajaa, joista kukin tarkastelee sijoitusmaailmaa omasta perspektiivistään. Päätimme kysyä, miten he edistävät suomalaisten sijoitusosaamista ja auttavat suomalaisia menestymään.

Marianne Palmu
Marianne Palmu, 38 vuotta
Inderesin ekonomisti

"Inderesin tehtävänä on toimia linkkinä suomalaisten pörssiyhtiöiden ja sijoittajien välillä. Tarjoamme laadukasta tutkimusta sijoittajien päätöksenteon tueksi. Itse pyrin työssäni kertomaan makrotalouden ilmiöistä mahdollisimman selkeästi ja siten edistämään suomalaisten talousosaamista."

 
Tuomas Simonen
Tuomas Simonen, 32 vuotta
Mandatum Lifen henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja (digitaalinen varainhoito)

"Työssäni mietin paljon sitä, miten sijoittamisesta voisi tehdä helpompaa ja madaltaa kynnystä aloittaa. Digitaalisen varainhoidon kehittäminen on ollut yksi tärkeä virstanpylväs tässä, sillä sen avulla olemme tuoneet hajautettuja sijoitussalkkuja laajasti suomalaisten saataville. Puhun sijoittamisesta paljon, ja kerään mielelläni esityksieni tueksi mielenkiintoista dataa kiinnostavassa muodossa. Olen useissa Mandatumin webinaareissa puhujana tuomassa erilaisia näkökulmia sijoittamiseen: viimeisimpänä kävin läpi sijoittamisen myyttejä."

 
Verneri Pulkkinen
Verneri Pulkkinen, 32 vuotta
Inderesin yhteisönrakentaja ja foorumipoliisi

"Teen paljon kansankielistä sijoitusmateriaalia mm. videoiden muodossa Inderesin sijoittajayhteisölle. Tavoitteeni, oli kyse sitten omista Vartti-videoista tai vaikkapa toimarin haastiksesta, on tehdä mahdollisemman selkeää ja informatiivista sisältöä, joka palvelee sijoittajien tarpeita ja auttaa heitä kehittymään paremmiksi sijoittajiksi. Parempi tieto ja osakkeiden tuntemus auttaa ihmisiä valtavasti tekemään parempia ratkaisuja (ja välttämään samoja mokia, mitä minä olen tehnyt, toivottavasti!). Totta kai, sijoittamisessa on viime kädessä pitkälti kyse omien hermojen hallinnasta ja sen taidon pitää jokaisen sijoittajan opetella itse."

 
Timo Heikkilä
Timo Heikkilä, 41 vuotta
Sijoittaja.fin perustajayrittäjä

"Sijoittaja.fi -palvelu auttaa satoja tuhansia suomalaisia yksityissijoittajia. Missiomme on, että jokainen voi olla oma salkunhoitajansa. Tässä auttavat kirjoittamamme artikkelit ja analyysit sekä sijoittajan työkalut, jotka helpottavat esimerkiksi osakevalinnassa."

 
Lippo Suominen
Lippo Suominen, 47 vuotta
S-Pankin päästrategi

"Sijoittamiseen aloittamisessa on monella vaikeuksia useista syistä. Yksi tärkeimmistä on tunne siitä, että ei osaa sijoittaa tai tiedä sijoittamisesta riittävästi, vaikka halua olisikin. Siksi haluan nimenomaan lisätä ihmisten tietoisuutta sijoittamisesta ja siitä, mikä markkinoita ohjaa ja mitä maailmassa tapahtuu. Rahoitusmarkkinoiden yksinkertaistaminen ja ihmisten ahaa-elämykset siitä, että nyt minä ymmärrän, miksi kävi niin kuin kävi, tuovat ihmisille itsevarmuutta ja luottamusta sijoittaa. Toimin mielellään rahoitusmarkkinat-suomi-sanakirjana."

Lisää aiheesta "Oma talous"