Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Moni suomalaissijoittaja keräsi voitot talteen, kun Tinderistä tunnetun Match Match Groupin osake nousi yli 20 prosenttia päivässä.

Suomalaissijoittajat myivät elokuussa erityisesti Yhdysvalloissa – kärkisijoilla Tinderistä tunnettu Match Group

Danske Bankin asiakkaat olivat myyntilaidalla erityisesti Yhdysvalloissa elokuun aikana. Eniten myytiin Spotifyä ja Match Groupia. Suomessa Nordea jatkoi myydyimpänä ja ostetuimpien kärkeen nousi Outokumpu. Kaikesta osakevaihdosta myyntejä oli 52 prosenttia.

Danske Bankin tiedotteen mukaan pankin asiakkaiden Yhdysvalloissa tekemistä kaupoista euromääräisesti myyntejä oli lähes 70 prosenttia.

– Yhdysvallat on selkeästi toiseksi tärkein osakemarkkina suomalaisille piensijoittajille. Elokuu oli poikkeuksellinen kuukausi tänä vuonna, sillä rahaa vedettiin markkinoilta. Kauppaneuvottelujen luisuminen kauppasodaksi vaikuttaa varmasti sijoittajien päätöksiin, senioristrategi Tuukka Kemppainen Danske Bankista sanoo.

Kolmanneksi suosituin osakemarkkina oli elokuussa Saksa.

– Saksan merkitys suomalaisille sijoittajille näyttää olevan kasvussa Ruotsin kustannuksella, Kemppainen toteaa.

Sijoitukset maittain, kunkin vuoden elokuu. Lähde: Danske Bank

 

Deittisovelluksistaan, kuten Tinderistä tunnetun Match Match Groupin osake nousi voimakkaasti, kun yhtiö julkisti osavuosikatsauksensa, jonka luvut ylittivät analyytikoiden ennusteet.

– Osake nousi yli 20 prosenttia päivässä ja näyttää siltä, että moni suomalaissijoittaja halusi kerätä voitot talteen tässä vaiheessa.

 

Lähde: Danske Bank

 

Myyntejä enemmän kaikilla markkinoilla

Kaikesta osakevaihdosta myyntejä oli 52 prosenttia, ja sijoittavat myivät ostoja enemmän euromääräisesti kaikilla Danske Bankin palvelujen kautta olevilla markkinoilla.

– Myyntien määrän nouseminen ei ole kuitenkaan niin suurta, että se aiheuttaisi huolta sijoittajien luottamuksen loppumisesta osakemarkkinoihin, Kemppainen sanoo.

Suurin markkina suomalaisille sijoittajille oli tuttuun tapaan Suomi, jossa tehtiin 83 prosenttia kaupoista. Suomessa osakekauppa jakaantui lähes tasan ostojen ja myyntien kesken.

Vaihdetuimpien kärjestä löytyvät tutut yhtiöt Outokumpu, Nordea ja Nokia. Nordea jatkoi myydyimpänä osakkeena, ja ostetuimpien osakkeiden kärkeen nousi Outokumpu.

Lähde: Danske Bank

 

Lähde: Danske Bank

 

Lisää aiheesta "Oma talous"