Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Sijoitustietoa saa nykyään runsaasti myös podcasteista. Kuva: iStock

Sukellus pörssiin Amatöörisijoittajan kanssa

Amatöörisijoittaja-podcast perehdyttää sijoittamisen maailmaan kansankielellä. Ensimmäisen jakson vieraana Victor Snellman.

Suomen sijoituspodcastkenttä laajenee kovalla tahdilla. Kesällä julkaistussa Amatöörisijoittaja-podcastissa tutustutaan erilaisiin sijoitusmuotoihin ja sijoittajiin. Aatu Hintsalan vetämä podcast tarjoaa etenkin aloitteleville sijoittajille asiantuntijoiden yksinkertaisia vastauksia kinkkisiltäkin tuntuviin kysymyksiin.

Podcastin ensimmäisen jakson vieraana oli Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman. Jaksossa Snellman ja Hintsala käyvät läpi osakesijoittamisen perusteita ja pörssin toimintaa.

– Kun niin sanotusti veri virtaa kaduilla ja kun kaikki ovat pelokkaita, silloin on pitkällä aikavälillä erinomaisen hyvä aika ostaa, Victor Snellman sanoo.

– Se, milloin kannattaa myydä osakkeita, niin ottaisin sen kahdelta eri kantilta. Yksi on se, kun tarvitset rahaa. Se rahantarve voi olla se, että olet rahoittamassa asuntoa tai vaikka leikkausta tai haluat ostaa jotakin toista osaketta eli alat tasapainottaa salkkua, Snellman sanoo.

Kun niin sanotusti veri virtaa kaduilla ja kun kaikki ovat pelokkaita, silloin on pitkällä aikavälillä erinomaisen hyvä aika ostaa.

– Toinen syy myydä on se, että yrityksen tarinassa on muuttunut jokin. Eli käytännössä kun olet alun perin ostanut jotakin osaketta, koska uskot yrityksen tarinaan. Se voi olla vaikka se, että meillä on kruununjalokiviyhtiö, joka myy matkapuhelimia ja matkapuhelinverkkoa, kasvaa voimakkaasti ja on maailmanmestari tässä hommassa. Sitten jossain vaiheessa se tarina alkaa muuttua, se ei olekaan maailmanmestari.

Kun ongelmien ratkaisuun ei enää riitä kuukaudet tai vuodet vaan tarvitaan pikemminkin vuosikymmeniä, Victor Snellman kehottaa harkitsemaan, onko yhtiö todella sellainen, jota kannattaa salkussaan pitää.

Podcastissa on julkaistu tähän mennessä kaksi muuta jaksoa, jotka käsittelevät Airbnb-toimintaa ja kryptovaluuttoja.

Voit kuunnella podcastia Spotifysta.
 

Lisää aiheesta "Oma talous"