Lehti suomalaiselle sijoittajalle

– Kun olin koulupoikana ensimmäistä kertaa kesätöissä ja ansaitsin omaa rahaa, äitini, joka oli pankkivirkailija, sanoi, että olivat tulosi pienet tai suuret, aina jokin osa niistä on pantava säästöön. Ellet opi tätä kurinalaista elämää, tulet aina kamppailemaan rahavaikeuksien kanssa, Seppo Saario kertoo. Kuva: Riitta Heiskanen / Iltalehti

Sijoitusguru Seppo Saario neuvoo nuoria: "Kyse ei ole vain rahasta, vaan asenteesta, sitkeydestä ja tahdonvoimasta”

Seppo Saario kirjoitti nuorille suunnatun sijoituskirjan: "Jokainen voi, verraten pienilläkin tuloilla, kartuttaa pääomaansa, kunhan toimii viisaasti ja etenee pienin askelin."

Sijoitusguru Seppo Saario, menestysteoksen Miten sijoitan pörssiosakkeisiin tekijä, on julkaissut nuorille suunnatun sijoituskirjan, jossa lukija opastetaan arvopaperipörssien maailmaan.

– Tämä teos on suunnattu nuorille ihmisille, jotka elävät ajassa ja haluavat vaurastua. Kyse ei ole vain rahasta, vaan asenteesta, sitkeydestä ja tahdonvoimasta, Seppo Saario toteaa..

Näin sijoitan pörssiosakkeisiin – opas nuorelle -kirjan sisältö on yhdensuuntainen Saarion menestysteoksen kanssa.

"Olennaista on löytää kannattavia kasvuyhtiöitä, ostaa niiden osakkeita ja antaa ajan kulua – vuosia. Omaisuustulot tuovat merkittävää toimeentuloturvaa, luovat taloudellista riippumattomuutta ja mahdollistavat halutun elämänlaadun."

– Haluan tällä kirjalla auttaa lukijoita parantamaan taloustaitojaan ja ymmärtämään, miten jokainen voi, verraten pienilläkin tuloilla, kartuttaa pääomaansa, kunhan toimii viisaasti ja etenee pienin askelin, Seppo Saario sanoo.

– Kun olin koulupoikana ensimmäistä kertaa kesätöissä ja ansaitsin omaa rahaa, äitini, joka oli pankkivirkailija, sanoi, että olivat tulosi pienet tai suuret, aina jokin osa niistä on pantava säästöön. Ellet opi tätä kurinalaista elämää, tulet aina kamppailemaan rahavaikeuksien kanssa.

Sijoittaminen pörssiosakkeisiin on Saarion mukaan kestävyyslaji.

– Se, miten osaat sijoittaa säästösi tuottavasti, ratkaisee, tuleeko sinusta taloudellisesti riippumaton, jotta voit tehdä valintoja vapaasti laskematta jokaista euroa, Saario muistuttaa.

Saario pitää tärkeänä, että nuoret ymmärtävät talouden mekanismit ja kulloisenkin taloustilanteen vaikutuksen sijoittamiseen. Tämän lisäksi hän esittelee pörssimarkkinan toimintaa, osake- ja indeksisijoittamista ja nuorelle sopivan sijoitussalkun koostamista. Mukana on mielenkiintoisia uusia aloja ja mahdollisia sijoituskohteita – ikivihreitä pörssivihjeitä unohtamatta.

 

Lisää aiheesta:

Sijoittajan sixpack auttaa erottelemaan jyvät akanoista

Tomi Salon Sijoittajan sixpack –sarjassa perehdytään keskeisiin yrityksen tilinpäätöksestä kumpuaviin tunnuslukuihin, jotka ovat hyödyksi sopivia sijoituskohteita seulovalle. 

osa 1.  Osakkeen hinnan ja osakekohtaisen tuloksen suhdetta kuvaava P/E.

osa 2.  Kumpi kertoo sijoittajalle enemmän: ROI vai ROE?

osa 3.  Osakkeen hinnan suhde osakekohtaiseen omaan pääomaan (P/B).

osa 4.  Mitä kertoo yhtiön omavaraisuusaste?

osa 5.  Mitä tarkoittaa gearing eli nettovelkaantumisaste?

osa 6.  Nyt paneudutaan osakkeen osinkotuottoon

 

Suomen Osakesäästäjien koulutukset

Suomen Osakesäästäjien ​suositut koulutukset ​jatkuvat jälleen keväällä 2021. Liity​ jäseneksi, niin olet oikeutettu​ jäsenhintaan ja kuulet koulutuksista ​ensimmäisenä!

Vuonna 2020 koulutuksiin osallistui melkein ​2000 henkilöä. ​Palautearvosanojen keskiarvo oli​ yli 9. Koulutuksien hinta-​laatu-suhde on ​koettu erinomaiseksi:​

​Ylivoimaisesti paras ​sijoituskoulutus, mihin ​olen osallistunut kolmen ​vuosikymmenen aikana - ja ​vielä pilkkahintaan! ​Tuli vaan mieleen : kunpa ​tämä koulutus olisi ollut jo ​90-luvulla - olisi monelta ​putoavalta puukolta säästynyt.

Lisää aiheesta "Oma talous"