Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Tuhat nuorta saa Sijoittamisen perusteet -kurssilta hyvät eväät oman talouden hallintaan. Kuva: iStock

Sijoittamisen perusteita ilmaiseksi tuhannelle nuorelle

Suomen Osakesäästäjät ja Nasdaq haluavat edistää nuorten talousosaamista. Ilmoittautuminen Sijoittamisen perusteet -kurssille on käynnistynyt.

Sijoittamisessa tärkeintä on aloittaminen, mutta aloittelevankin sijoittajan on syytä tietää, mitä tekee, jotta saa suurimman hyödyn ja välttää pahimmat karikot.

Suomen Osakesäästäjät ja Nasdaq haluavat osaltaan edistää nuorten talousosaamista. Osakesäästäjät tarjoaa Sijoittamisen perusteet -kurssin ilmaiseksi tuhannelle alle 30-vuotiaalle. Nasdaq mahdollistaa osallistumisen lahjoituksellaan. Huhtikuussa alkava kurssi on tarjolla nuorille, jotka eivät vielä ole Osakesäästäjien jäseniä.

Kuusi viikkoa kestävällä kurssilla käsitellään sijoittamisen psykologiaa ja opetellaan rakentamaan omannäköinen sijoitussuunnitelma. Käytännönläheiset luennot tarjoavat tietoa esimerkiksi erilaisista sijoitustuotteista, sijoittamisen riskeistä sekä verotuksesta.

– Haluamme edistää osallistavaa talouskasvua, jotta varat jakautuisivat entistä tasaisemmin. Jos nuorena saa ymmärrystä ja osaamista, sillä ehtii olla vielä suurempi vaikutus vuosien aikana, kun otetaan huomioon fantastinen korkoa korolle -ilmiö, mikä säästämiseen liittyy, Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman kommentoi lahjoitusta viime vuoden lopulla.

Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman näkee kurssilla merkittäviä yhteiskunnallisia mahdollisuuksia.

– Toivottavasti kurssilla on kauaskantoisia ja positiivisia vaikutuksia tuhannen nuoren elämään ja lähipiiriin. Kurssi antaa hyvän pohjan lähteä rakentamaan henkilökohtaisia valmiuksia säästämiseen ja myöhemmin sijoittamisen aloittamiseen. Yhteiskunnallisesti tämä tarkoittaa kansakuntana vaurastumista, Snellman huomauttaa.

 

Sijoittamisen perusteet -kurssi alle 30-vuotiaille

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta, mutta aloittaminen tuntuu vaikealta? Vai oletko kenties jo tehnyt sijoituksia, mutta janoat lisätietoa?

Suomen Osakesäästäjien Sijoittamisen perusteet -kurssi alkaa 20.4. Nasdaq mahdollistaa lahjoituksellaan ilmaisen osallistumisen tuhannelle nuorelle, jotka eivät vielä ole Osakesäästäjien jäseniä.

– Nyt on erinomainen mahdollisuus jokaiselle jäsenelle vinkata tuttavapiirissään erinomaisen kurssin pariin, Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman muistuttaa.

Lue lisää kurssista ja ilmoittaudu mukaan!
 

Lisää aiheesta "Oma talous"